Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Un incendiu violent a ras la pământ capela Bisericii Sfânta Ecaterina din cartierul Tomis Plus – Boreal. Începând de astăzi, enoriașii așezământului nu mai au unde să se roage, întrucât paraclisul din lemn încropit lângă biserica aflată în construcție era practic locul în care se oficiau slujbele.

Parohia, condusă de preotul Liviu Ghengeaua, a fost înființată pe 1 martie 2009. Rușinea este că, deși localizată într-un cartier ″de bogătași‶, unde se derulează proiecte imobiliare de mare amploare, nu s-au găsit câțiva saci de ciment, tone de nisip, lemne și ce o mai trebui, pentru definitivarea lăcașului de cult. Asta deși acolo se roagă oameni din întreaga zonă învecinată, ba chiar și din alte cartiere ale Constanței, aduși acolo de harul preotului paroh și al celorlalți slujitori, și de frumusețea liturghiilor desfășurate până astăzi într-un loc mai mult decât modest, dar tare plăcut sufletului oamenilor și Celui de sus.

13 ani de când trenează lucrările

Cu alte cuvinte, au trecut 13 ani de când a fost pusă piatra de temelie, iar mâna de oameni care îngrijește de acest așezământ nu a reușit să strângă banii sau materialele necesare pentru definitivarea bisericii. Construcția este în picioare, dar mai sunt multe de făcut până să se poată sluji în ea. Așadar, ani de-a rândul, liturghiile s-au săvârșit în capela improvizată situată lângă biserică, dar și în coasta unui bloc de locatari din cartier. Potrivit celor care locuiesc în apropiere, au fost făcute sesizări la poliție tocmai pentru că oamenii se temeau de un astfel de incident.

Dumnezeu a vegheat

Astăzi a sosit momentul ca o scânteie să mistuie întreg lăcașul de rugăciune, cât și fațada blocului învecinat. Din fericire, nu au existat victime, dar, aflăm cu această ocazie, au fost scoase în grabă vreo zece butelii de la locul sinistrului. Deznodământul ar fi fost cu siguranță altul dacă nu se acționa urgent și cu luciditate. O singură persoană ar fi suferit arsuri de gradul I la antebraț și a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale. Nu se știe clar, deocamdată, de la ce a pornit incendiul. Există voci care susțin că ar fi început să ardă de la instalația electrică.

Cele mai multe donații, din partea oamenilor de rând

Nu se știe deocamdată unde vor fi oficiate slujbele începând de săptămâna viitoare. Cert este că, pentru a fi finalizată, Biserica Sfânta Ecaterina are nevoie nu doar de donații din partea enioriașilor, care nu au o putere financiară atât de mare încât să acopere toate cheltuielile necesare, ci și de bunăvoința dezvoltatorilor imobiliari din zonă, mulți la număr, care și-au umplut buzunarele de pe urma rezidenților care se roagă la acest așezământ.

″Orice suport este binevenit! Dacă vreți să va alăturați și să fiţi părtaşi la bucuria de a vedea ridicându-se un locaș de rugăciune închinat Maicii Domnului și Sfintei Ecaterina, așteptăm contribuțiile voastre:

Parohia “Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”

RO 74 UGBI 0000 4020 0077 3 RON – în lei

RO 67 UGBI 0000 4020 0077 4 EUR – în euro

SWIFT/BIC: UGBIROBU

Garanti Bank Constanța

Locația este situată în cartierul Tomis Plus – Boreal, Constanța.

Apreciem efortul tuturor! Dumnezeu să vă binecuvânteze!‶, se arată pe pagina de Facebook: Parohia Sfânta Ecaterina – Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *