Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

 

Primăria Constanța informează prin intermediul unei comunicări pe pagina sa de socializare că aleșii locali ar fi ajuns la un consens cu privire la accesul în zona prohibită a orașului.

″Progres în armonizarea interesului public general cu cel al locuitorilor din Zona Peninsulară. Rezultatul celor trei întâlniri de lucru între consilierii PNL, respectiv USR și aparatul de specialitate al primarului Vergil Chițac se concretizează în următoarele propuneri de revizuire a regulamentului de acces auto:

⁃instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto și oprire cu durata de 5 minute, la Sud de piața Ovidiu alcătuit din străzile Remus Opreanu și Revoluției din 22 Decembrie 1989 cu intrare din bulevardul Elisabeta, respectiv ieșire spre același bulevard;

⁃instituirea unui coridor de acces general pentru facilitare trafic auto și oprire cu durata de 5 minute, la Nord de piața Ovidiu alcătuit din străzile Traian, Sulmona și Mircea cel Bătrân pentru direcția Est, respectiv Vasile Canarache pentru direcția Vest;

⁃soluția coridoarelor de acces auto va fi evaluată periodic prin prisma consecințelor ce le creează;

⁃orar de aprovizionare între orele 6.00 – 10.00;

⁃permise de acces pentru evenimente religioase private, în număr limitat și pe perioadă determinată;

⁃permise de acces pentru mass-media, în număr limitat, pe perioadă nedeterminată, cu îndeplinirea unor condiții;‶, se arată în comunicarea municipalității.

Reprezentanții primăriei mai precizează că regulamentul actual, aflat în vigoare ca urmare a votului consilierilor, va fi revizuit printr-o viitoare hotărâre a Consiliului Local, așa încât să răspundă într-o măsură mai mare dorințelor cetățenilor din zonă, dar să și respecte obiectivul asumat de a reabilita și proteja situl istoric Zona Peninsulară Constanța.

Amenzi de peste 30.000 lei pentru ″Accesul interzis‶

Într-o altă informare, autoritatea locală recomandă conducătorilor auto să respecte semnificația indicatoarelor rutiere, pentru a evita amenzile. ″Pentru asigurarea și menținerea siguranței și fluenței traficului rutier, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au derulat ieri o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule care circulă în municipiul Constanța, fără a respecta indicatoarele rutiere cu semnificația „Accesul interzis“. În doar o zi au fost aplicate 110 de sancțiuni, în valoare de 30.850 lei și 220 puncte penalizare, șoferilor care nu au fost atenți sau au ales să ignore semnificația indicatorului „Accesul interzis”, așa cum este prevăzut în art. 111 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 republicată.‶, se arată în comunicatul primăriei. Informarea evită să precizeze în ce zonă au fost aplicate amenzile, deși fotografiile celor amendați sunt realizate în Peninsulă. Postarea precizează însă că ″au fost efectuate verificări privind accesul controlat al autovehiculelor în spațiile pietonale din Zona Peninsulară‶. ″În acest sens, polițiștii locali lansează un apel către conducătorii auto să respecte semnele de circulație și să nu pătrundă în Zona Peninsulară fără a deține permis de acces prin zonele în care este instalat indicatorul rutier „Accesul interzis“. Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța.‶, se mai arată în informarea postată pe Facebook.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *