Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Aglomerația de pe Bulevardul Tomis, din zona cartierelor Tomis Plus – Boreal, va deveni istorie după construirea Bulevardului Madrid, promite primarul Constanței.

Prezent astăzi într-o conferință de presă, Vergil Chițac a declarat că primăria va începe în curând exproprierile pentru realizarea arterei rutiere ce va avea două benzi pe sens. Noul bulevard va începe din zona hipermarketului Kaufland de pe Bulevardul Tomis, va ocoli cartierele Boreal și Tomis Plus, va tăia câmpul prin spatele centrelor comerciale Carrefour și Dedeman și se va înțepa în sensul giratoriu de la Vivo.

Investiția va fi finanțată prin Programul Național de Investiții ″Anghel Saligny‶ și are o valoare de aproximativ 56 milioane lei, din care 43 milioane lei de la bugetul de stat, iar 13 milioane de la bugetul local.

Totodată, Chițac a declarat despre proiectul șoselei de coastă – marota lui Radu Mazăre – că nu este fezabil în mandatul său, cel puțin nu în cel aflat în desfășurare. Primarul Constanței a admis că situația în teren s-a schimbat mult de pe vremea când acest proiect era fezabil, întrucât majoritatea terenurilor pe care urma să se construiască sunt acum în proprietatea unor privați, iar exproprierile s-ar derula pe o perioadă foarte lungă de timp.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *