Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Chiar dacă nu s-a văzut cu ei față în față, primarul Constanței, Vergil Chițac, i-a certat, printr-un mesaj pe Facebook, pe șoferii CT BUS, pentru că au refuzat să se urce la volan.

 

Chiar dacă nu s-a implicat direct în medierea conflictului de muncă apărut dis-de-dimineață în parcul auto al CT BUS, primul ales al constănțenilor a luat atitudine printr-un mesaj… scris pe Facebook.

Redăm integral conținutul mesajului, lansat pe internet de primarul Chițac, a cărui prezență în mijlocul protestatarilor nu s-a materializat de-a lungul celor zece ore de negocieri.

″Stimați angajați ai CT Bus, constănțenii vă plătesc pentru a le asigura transportul public în oraș. Vă rog să rețineți acest lucru. Dumneavoastră vă primiți salariile din banii orașului și ai cetățenilor pe care sunteți obligați să îi respectați.

Hai să limpezim puțin toată această situație: anul trecut, din veniturile totale ale companiei (121 de milioane de lei), Primăria (adică locuitorii orașului Constanța) a plătit 84% (102 milioane). Mai mult decât atât, separat de această finanțare, tot din banii constănțenilor se plătesc autobuzele și microbuzele noi, ceea ce presupune o investiție de peste 100 de milioane de lei.

Bun, mai departe. În 2020, CT Bus a avut 724 de salariați, care au atras o cheltuială de circa 55 de milioane de lei. Asta înseamnă un salariu lunar mediu net de 3700 lei la nivel de companie. Păstrând proporția de mai sus, deducem că 3100 de lei vi i-au plătit locuitorii orașului, iar restul de 600 lei i-ați produs dumneavoastră.

Având în vedere aceste lucruri, permiteți-mi să vă întreb: este corect ce ați făcut astăzi? Vi se pare normal să îi văduviți de un serviciu esențial pe cei care vă plătesc salariile?

Nu mă înțelegeți greșit, sunt perfect de acord ca performanța să se plătească întocmai. Și îmi doresc și eu ca în Constanța toată lumea să beneficieze de salarii bune și de un trai decent. Dar vă rog frumos să rețineți că soluția creșterii veniturilor ține de gestionarea eficientă a banilor pe care vi-i dau deja cetățenii și de creșterea veniturilor proprii. Iar aceasta este responsabilitatea exclusivă a companiei de care vă ocupați dumneavoastră, nu a constănțenilor pe care astăzi i-ați privat de un serviciu pe care ei vi-l plătesc.

Trag speranța că lucrurile vor reintra în normal și că vorbim toți aceeași limbă: cea a bunului-simț și a respectului față de mâna care ne hrănește.

Vă mulțumesc.‶, a transmis primarul Constanței.

La finalul zilei, tonul urâcios al mesajului nu s-a mai potrivit cu rezultatul negocierilor: șoferii CT BUS au tras spuza pe turta lor și au primit creșteri salariale pe bandă rulantă. Cine le va plăti? Semnul de întrebare rămâne valabil până la actualizarea tarifelor de călătorie.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *