Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Expresia ″au făcut borș‶ poate căpăta un nou sens după ediția de anul acesta a Festivalului Borșului Lipovenesc de la Jurilovca. Evenimentul a adus în județul Tulcea turiști din toată țara, iar în localitate au încăput, în cele două zile de festival, peste 150.000 de oameni.

Încă din prima zi, traficul pe rutele care duceau spre Jurilovca a început să se aglomereze, iar seara, înainte cu o oră de concertul lui Goran Bregović, șoseaua era blocată de autoturisme pe o distanță de 3,5 km până în sat. S-a mers bară la bară, iar unii și-au ″abandonat‶ mașinile la margine, preferând să meargă pe jos câțiva kilometri, doar ca să se asigure că vor ajunge la timp pentru show.

A fost distracție în toată regula, iar festivalul, ajuns la cea de-a XI-a ediție, și-a atins apogeul. Programul concertelor a fost pe toate gusturile, la fel și mâncarea – un festin culinar pe bază de pește, de la care nu au lipsit nici fructele de mare sau bucatele tradiționale românești.

În prima seară de festival au cântat Clejanii, urmați de Goran Bregović și ″bocitoarele‶ sale balcanice, care au încins atmosfera până spre miezul nopții.

Din programul festivalului nu avea cum să lipsească Ansamblul lipovenesc Juraveli, care a cântat și pe scenă, dar și seara, târziu, laolaltă cu petrecăreții, împărtășind cu ei bucuria de a face parte dintr-un astfel de eveniment.

A doua zi de festival a adus pe scena din portul Jurilovca nume precum Loredana, Theo Rose sau Fuego. Ambele seri s-au încheiat cu spectaculoase focuri de artificii, mai ceva ca la revelionul din Dubai, potrivit unor spectatori J.

Eugen Ion: ″Vă mulțumim pentru vizită! Pe curând!‶

″Sărbătoarea de-abia s-a încheiat, iar în noul port turistic începe o nouă săptămână de lucru, pentru că avem în continuare porțile deschise pentru oaspeți și casa trebuie să ne fie curată.

Mulțumesc din suflet, Jurilovca! Mulțumesc, Tulcea, mulțumesc, Dobrogea! Cei 4.000 de locuitori ai comunei Jurilovca vă mulțumesc dumneavoastră, cei peste 150.000 de oameni din întreaga țară, pentru vizită și… pe curând!‶, a transmis primarul comunei, Eugen Ion, pe pagina sa de socializare.

La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu. ″Aș vrea din tot sufletul meu să-l aplaudați pe cel care a creat şi a adus până astăzi acest eveniment – primarul Ion Eugen! Chiar dacă suntem din Tulcea, chiar dacă suntem din Jurilovca sau nu suntem de aici, trebuie să dăm Cezarului ce este al Cezarului! Trebuie să îi dăm acei trei de bravo omului care a reușit să pună la punct acest festival emblematic pentru județul nostru! Domnule primar, sincer vă spun: bravo, bravo, bravo! Oameni buni, vă mulţumesc vouă că sunteţi aici, că aţi fost şi ieri aici o parte dintre dumneavoastră. Fără dumneavoastră evenimentele nu ar avea viaţă, nu ar avea suflu şi nu ar avea ce ne place nouă, românilor – atmosfera extraordinară pe care o simţim când suntem cu toţii împreună‶, a transmis, de pe scena festivalului, Horia Teodorescu.

Video credit: Pascale Roibu

Foto credit Jurilovca view: TuristulLiber

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *