Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Polițiști, pompieri și jandarmi din Constanța și din țară vor supraveghea buna desfășurare a festivalului Neversea și anul acesta. Alături de oamenii legii, vor conlucra la prevenirea consumului și traficului de substanțe interzise mai multe echipaje canine de la Centrul Chinologic Sibiu.

Cea de-a cincea ediție a festivalului Neversea va debuta joi, 6 iulie, pe plaja cu același nume din Constanța. ″Din partea administrației aveți tot suportul pentru că acest eveniment aduce plus valoare orașului și pune Constanța pe harta muzicii‶, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu la evenimentul

Col. Mihai Georgescu, șeful inspecției de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ″Dobrogea‶ a precizat că pe plaja Neversea vor fi dislocate două posturi medicale avansate, trei puncte de prim-ajutor calificat, două autospeciale de transport victime multiple, două șenilate, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambarcațiune ce va executa misiuni în zona de îmbăiere adiacentă festivalului. Zilnic tehnica va fi deservită de nouă ofițeri și 53 de subofițeri. ″Pentru ca această misiune să se desfășoare în condiții de siguranță, ISU Constanța este sprijinit cu tehnică și personal de către alte inspectorate județene: ISU Covasna, Neamț, Prahova, Galați, Brașov, Bacău, Cluj, Mehedinți și Mureș‶, a adăugat Georgescu.

Potrivit reprezentantului ISU ″Dobrogea‶, misiunea nu va afecta dispozitivul din cadrul comandamentului ″Litoral 2023‶, astfel încât toate celelalte nouă puncte de lucru, șapte puncte de prim-ajutor și șase puncte de salvare acvatică vor rămâne active.

Poliția va patrula în permanență

Pe plaja Neversea vor patrula și echipaje de poliție care vor veghea la climatul de ordine și siguranță publică. ″Polițiștii vor fi prezenți atât în perimetrul în care se desfășoară festivalul, cât și în zonele adiacente și pe principalele artere rutiere. Astfel, în perioada 6-9 iulie, aproximativ 200 de polițiști din toate specializările vor fi prezenți la datorie și vor acționa zilnic pentru menținerea ordinii și liniștii publice și asigurarea desfășurării traficului rutier în condiții optime, punându-se accent pe misiunile de patrulare și prevenire a faptelor comise cu violență, a infracțiunilor îndreptate împotriva persoanei și patrimoniului, dar mai ales pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe cu efect psihoactiv‶, a afirmat comisarul șef Liviu Lazăr, șeful Poliției Municipiului Constanța.

Restricții de circulație și controale

În toată această perioadă, în zona peninsulară, cât și în zona de desfășurare a festivalului vor fi instituite restricții de circulație. Totodată, polițiștii vor fi prezenți pe principalele artere de circulație în vederea fluidizării traficului și prevenirea de accidente, dar și pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise. Din dispozitiv vor face parte și echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și al Gărzii de Coastă, specializați pentru depistarea celor care dețin droguri și alte substanțe interzise.

Jandarmeria Mobilă Constanța, sprijinită de Gruparea Bacău, va fi prezentă în municipiul Constanța cu un efectiv de peste 220 de jandarmi, care vor acționa zilnic intervențiile prompte, dar și monitorizarea vânzării de tutun și alcool către minori, cât și consumul de droguri.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *