Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Pregătirile pentru Pasta Asciutta Fest 2023 sunt în toi, la poalele Munților Măcin. Comuna Greci se pregătește de sărbătoare. Sâmbătă, începând cu ora 14.00, localnicii, dar și vizitatorii din alte localități, sunt poftiți cu mic, cu mare la Festa della Pastasciutta, care se va desfășura în zona de picnic Crucele.

Festivalul culinar cu specific italian, aflat la prima ediție, este organizat de Primăria Greci, în parteneriat cu reprezentanții comunității italiene și ai parohiei catolice din localitate. Pe lângă localnici și turiști, la eveniment sunt invitați reprezentanți ai comunităților italiene din toată țara.

Evenimentul va debuta cu un scurt istoric al prezenței italienilor pe plaiuri dobrogene. Vizitatorii vor putea admira cu acest prilej și o expoziție de fotografie, documente, unelte și alte obiecte tradiționale specifice comunității italiene.

Tarantele, canțonete și paste după o rețetă autentică

În cadrul festivalului va fi desemnată cea mai bună ″pastasciutta‶ – paste italiene făcute în casă, cu sos special, carne și multe condimente. Juriul va degusta toate preparatele participanților, iar apoi va avea loc festivitatea de premiere. De precizat că înscrierile la concurs au început de luni.

″O sa instalăm și o scenă în zona Crucele. Se va găti acolo, pentru ca invitații să vadă cum sunt făcute pastele. În realitate, pastasciutta, cum o știm noi la Greci, necesită două-trei zile. Pentru că pastele nu le faci în ziua în care le consumi. Sunt făcute de mână și durează până se usucă. Participanții vor veni cu ele de acasă, dar vor face și demonstrații pe loc pentru a arăta cum se prepară. Ne vor arăta și cum se face sosul. Vor fi degustări de paste, dar nu vor lipsi nici clasicele standuri cu mici și bere. Programul artistic va include dansuri italiene, dar vom avea ca invitat și un solist de operă, care va cânta canțonete. Evenimentul se va încheia cu un foc de tabără, în jurul căruia vom sta la povești. Tot ce facem este să promovăm zona. Să-i învățăm pe oameni să se învețe cu Greciul și să le placă să revină mereu aici‶, a declarat primarul comunei, Nicolaie Mocanu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *