Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

În fiecare an, la data de 14 noiembrie, în toată țara se serbează Ziua Dobrogei.

Legea privind instituirea Zilei Dobrogei a fost adoptată la 19 noiembrie 2013 de Senat, la 9 septembrie 2015 a fost votată de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, iar pe 6 octombrie 2015 a fost publicată în Monitorul Oficial. Reamintim că, la 14 noiembrie 1878, Regele Carol I proclama alipirea Dobrogei la patria-mamă.

Sărbătoarea a fost propusă de 27 de deputați și senatori români, care au explicat că integrarea Dobrogei de Nord împreună cu unificarea principatelor române sub Principele Alexandru Ioan Cuza a marcat ″începutul Marii Uniri‶ și că au fost un prim pas pentru ″recunoașterea României ca stat de către puterile europene‶ și ″întemeierea statului român modern‶.

Sâmbătă, 11 noiembrie, în cinstea acestei zile importante din istoria Dobrogei și a României, administrația locală a comunei Greci va organiza un spectacol artistic de dansuri și cântece din Dobrogea. Evenimentul, derulat în parteneriat cu Primăria comunei Cerna, va avea loc la Căminul Cultural Greci, începând cu ora 16.00.

Manifestarea culturală va marca împlinirea a 145 de ani de la unirea Dobrogei cu România.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *