Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Liceul Teoretic ″Nicolae Bălcescu‶ din Medgidia a fost, în săptămâna 8-12 mai 2023, gazda unei delegații de 11 elevi și trei profesori însoțitori din Franța, în cadrul unui proiect Erasmus+.

Tema vizitei a fost dezvoltarea durabilă, utilizarea eficientă a resurselor de apă. Activitățile au vizat formarea competențelor civice, conștientizarea importanței utilizării responsabile a resurselor de apă, ameliorarea competențelor lingvistice și interpersonale.

″Prin amabilitatea RAJA, participanții au vizitat stația de epurare a apelor uzate din Medgidia și au descoperit etapele de tratare a apelor murdare și utilizarea responsabilă a acestora. De asemenea, au participat la activități de descoperire a biodiversității din Dobrogea, prin deplasări la Cheile Dobrogei și pe litoralul Mării Negre‶, a povestit prof. Gina Șerban, consilier de imagine al Liceului Teoretic ″Nicolae Bălcescu‶ Medgidia.

Nu în ultimul rând, participanții francezi și români s-au bucurat de atelierul derulat de Andreea Ionașu de la ONG Mare Nostrum, în urma căruia au învățat despre biodiversitatea în Marea Neagră, măsurile de protecție a acestora și activitățile de voluntariat ale ONG-ului. Săptămâna s-a încheiat prin evaluare de tip ludic, lacrimi de bucurie și promisiunea revederii.

Liceul Teoretic ″Nicolae Bălcescu‶ a organizat, cu sprijinul Claudiei Portase, inspector de proiecte europene, o sesiune de informare susținută la nivel județean de un expert invitat din Franța – Emmanuel Franc, de la Academie d’Amiens, care a împărtășit cunoștințele si experiența sa de peste zece ani în organizarea și evaluarea proiectelor Erasmus+.

N. Rotaru

 

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *