Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Ridurile din jurul ochilor pot fi reduse cu o mască făcută din două ingrediente din frigider. Aplică masca o dată la două zile și vei scăpa și de cearcăne.

Cele două ingrediente de care ai nevoie sunt: unt moale și pătrunjel tocat mărunt. Amestecă o lingură de unt moale cu o lingură de pătrunjel tocat mărunt.

Înmoaie apoi un tampon de bumbac în mască și aplică-l pe ochi. De asemenea, poți întinde un strat gros de masca în jurul ochilor. Lasă masca să acționeze 15 minute, apoi clătește fața cu apă curată. Aplică masca de unt și pătrunjel, în mod regulat, pentru ca efectul să fie stabil.

Pătrunjelul are zeci de beneficii

Una dintre cele mai cunoscute plante aromatice cu proprietăți medicinale este pătrunjelul. Planta este folosită în rețete culinare, pentru a da un plus de savoare. Datorită conținutului de vitamine și minerale, această plantă are efecte benefice asupra sănătății. Pătrunjelul ameliorează simptomele cauzate de anumite afecțiuni.

Înrudit cu coriandrul, anasonul, mărarul, chimenul, leușteanul, păstârnacul, țelina, pătrunjelul face parte din familia Apiaceae. Fiind cultivat de mai mult de 2.000 de ani, pătrunjelul a fost inițial folosit pentru proprietățile sale medicinale, iar mai apoi a fost introdus în bucătărie. Este crescut pentru rădăcina sa albă, sub forma conică, dar și pentru frunzele aromate.

Există peste 30 de specii de pătrunjel, cel mai des cultivate fiind cele cu frunza creață, plată sau dreaptă. Planta se găsește în magazine pe tot parcursul anului, însă poate fi crescută și în grădină sau ghiveci.

Toate părțile pătrunjelului pot fi exploatate în scop culinar, medicinal și cosmetic. Planta este bogată în vitaminele A, C și K, conține minerale importante pentru piele, precum calciu, potasiu, zinc, mangan și cupru.

Pătrunjelul este o sursă bună de antioxidanți valoroși, precum carotenoide și flavonoide, are proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene și anti-îmbătrânire.

Pătrunjelul reduce aspectul ridurilor și a liniilor de expresie, stimulează producția de colagen și repararea celulelor afectate ale pielii. Pătrunjelul ajută pielea să arate mai tânără și mai suplă.

Untul, cea mai ușor absorbabilă sursă de vitamina A

Bogat în antioxidanți, inclusiv vitaminele A si E, precum și seleniu, untul este o sursă bună de colesterol ″bun‶, care acționează ca antioxidant. Vitamina A din unt sprijină tiroida și glandele suprarenale, dar și sistemul cardiovascular.

Untul conține acid linoleic conjugat, care protejează împotriva cancerului. Este este o sursă de iod, necesar pentru o bună funcționare a tiroidei. De asemenea, ajută la sănătatea gastrointestinală. Nu în ultimul rând, untul este o sursă bună de vitamina K2, care previne apariția cariilor dentare, ajutând la construirea unui sistem osos puternic.

Sursa foto: freepik.com

N. Rotaru

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *