Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Producătorii de la Hollywood sunt cuceriți de femeile din India, atunci când merg la concursuri de frumusețe. Privim cu invidie părul lor strălucitor și ne dorim să avem și noi o podpabă capilară la fel de frumoasă.

În India, aproape fiecare femeie are un păr frumos. Îngrijirea părului este un ritual zilnic cu care sunt obișnuite în copilărie. Iată care sunt secretele indiencelor pentru un păr mătăsos.

Șampon de casă. Indiencele nu folosesc șampon cu siliconi, sulfați și parabeni. Ele își fac propriile produse de îngrijire a părului din ingrediente naturale. Un șampon prietenos cu părul conține albuș de ou, suc de lămâie, ulei de cocos. Se pot adăuga ulei din semințe de muștar, turmeric și boabe de săpun shikakai.

Uleiuri. Indiencele masează scalpul cu uleiuri esențiale, le adaugă în șampon și măști. Fiecare tip de ulei este responsabil pentru un anumit efect, iată câteva dintre ele:

  1. Uleiul de argan hidratează și conferă strălucire.
  2. Uleiul din semințe de muștar stimulează creșterea.
  3. Măslinul îl face mai puternic și mai mătăsos.
  4. Migdalele împrospătează culoarea.
  5. Susanul reduce căderea părului.
  6. Nuca de cocos calmează scalpul iritat.

Ayurveda este o știință străveche a frumuseții și a sănătății, conform căreia părul sănătos al unei femei se conectează cu Venus și Luna, care dau energie unei femei pentru a deveni o soție și o mamă bună.

Ce spune Ayurveda: susținem sănătatea părului din interior cu o nutriție adecvată, yoga, meditație și somn, iar din exterior cu șampoane, uleiuri și măști. În același timp, pe păr pot fi aplicate doar acele componente care pot fi consumate fără teamă.

Spălați-vă părul cu apă caldă și asigurați-vă că îl clătiți cu apă rece. Apa fierbinte va deschide foliculii și va spăla sebumul, necesar pentru protecția și creșterea părului. Apa rece închide porii și îmbunătățește circulația la nivelul scalpului. Drept urmare, părul va crește rapid, iar firele vor fi strălucitoare.

Sursa foto: freepik.com

N.Rotaru

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *