Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Amidonul de orez este folosit în bucătărie pentru îngroșarea cremelor, a sosurilor și supelor, fiind un substitut perfect pentru făină sau amidonul de cartofi. 

Datorită proprietăților sale, amidonul de orez poate fi folosit și în tratamentele de înfrumusețare. Amidonul de orez, un agent de îngroșare, se obține prin tratarea cerealelor, în diverse moduri. Rezultatul este o pulbere fină și foarte limpede, fără gust și miros, care este folosită în bucătărie pentru prepararea mâncărurilor dulci și sărate.

Acest tip de amidon este perfect pentru îngroșarea cremelor și a supelor, pentru cremă de risotto în loc de unt și, de asemenea, pentru înlocuirea făinii în aluat. De fapt, îl poți folosi în diverse moduri, pentru a îngriji pielea și pentru a trata părul murdar și gras.

Utilizarea amidonului de orez în produsele cosmetice este extraordinară. Fiind un ingredient delicat, îl poți transforma într-un demachiant și tonic pentru față.

Amestecă două linguri de amidon și două de lapte de orez și aplică masca pe piele.

Dacă ai pielea deosebit de grasă, lasă masca să acționeze 5 minute, apoi clătește. Masca va absorbi tot excesul de sebum. Același amestec este folosit pentru a calma roșeața post-depilare sau pentru a face pielea picioarelor mai moale.

Masca de față făcută cu amidon de orez, iaurt sau un piure de morcov, este foarte hrănitoare.

Din amidon de orez se poate face o mască hidratantă și un șampon delicat. Amestecă câte două linguri de amidon și lapte de cocos cu o linguriță de miere. Distribuie masca pe părul umed și lasă-o să acționeze 30 de minute. La final, clătește.

Pentru a avea șuvițe mai strălucitoare, poți adăuga o cantitate mică de amidon direct în șampon sau îl poți folosi uscat cu ajutorul unei perii.

Sursa foto: freepik.com

N. Rotaru

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *