Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Mâinile sunt expuse la lumina soarelui, la variațiile de temperatură, la contactul cu alte persoane, cu obiecte și diferite substanțe chimice. Obiceiurile, stilul de viață și activitățile zilnice pot accentua problema mâinilor uscate și crăpate.

Mâinile uscate și crăpate sunt aspre, ridate și au un aspect de roșeață. Ai nevoie de unguente și produse medicale ca să eviți hipersensibilitatea și dezvoltarea unor probleme grave, cum ar fi dermatita.

În primul rând, iarna trebuie să poți mănuși, pentru a-ți proteja mâinile de vânt și frig. În sezonul rece, mâinile trebuie spălate cu un săpun lichid foarte ușor. Atunci când faci curățenie sau speli vasele, poartă mănuși de cauciuc pentru a-ți proteja mâinile de acțiunea detergenților. La final, aplică o cremă hidratantă. Pe lângă faptul că hidratează pielea, cremele încetinesc evaporarea apei și restabilesc echilibrul hidro-lipidic al pielii.

Pentru mâini, cele mai potrivite creme hidratante sunt cele pe bază de ulei de măsline și lămâie, care hrănesc pielea, întăresc unghiile, înmoaie cuticulele și previn formarea petelor întunecate. De asemenea, este esențial să folosești remedii naturale care acționează eficient împotriva deshidratării pentru a preveni și trata mâinile uscate și crăpate.

Uleiurile esențiale au un rol important în îngrijirea mâinilor uscate și crăpate:

– uleiul esențial de lămâie este dezinfectant;

– uleiul esențial de lavandă este calmant și antiseptic;

– uleiul esențial de arbore de ceai este antibacterian,

– uleiul esențial de mușcată este antioxidant:

– uleiul esențial de coada șoarecelui este vindecător și liniștitor.

Untul de shea catifelează pielea

Un ingredient util pentru mâini este untul de shea. Acesta este un produs natural care, datorită proprietăților sale emoliente și antiinflamatorii, calmează iritația și catifelează pielea. Poți cumpăra unt de shea pur din magazinele cu produse bio. Aplică o cantitate mică de unt pe mâini și masează bine. Pentru mâinile crăpate este ideal să-l folosești seara, înainte de culcare și să porți mănuși de bumbac toată noaptea. După câteva zile de aplicare mâinile tale vor fi vindecate, moi și fără tăieturi supărătoare. Amestecă ulei vegetal sau gel de aloe vera cu unt de shea. Combină, într-un castron, două părți de unt de shea cu o parte de ulei de migdale sau gel de aloe vera și amestecă-le bine. Crema se păstrează într-un borcan, într-un loc ferit de lumină și căldură, dar nu mai mult de trei luni. Aplică produsul o dată sau de mai multe ori pe zi. După două sau trei zile vei observa o îmbunătățire semnificativă a pielii mâinilor.

Sursa foto: freepik.com

N. Rotaru

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *