Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Greciul se pregătește de sărbătoare. Comuna situată la poalele Munților Măcin organizează în premieră un festival culinar cu specific italian.

Primăria Greci, în parteneriat cu reprezentanții comunității italiene și ai parohiei catolice din localitate au pus deja la punct toate detaliile pentru evenimentul gastronomic ce va avea loc pe 20 mai. Potrivit primarului comunei Greci, Nicu Mocanu, Pasta Asciutta Fest 2023 se va desfășura în zona cunoscută sub denumirea ″Crucele‶. ″Festivalul va avea loc la pădure, în zona de picnic. La acest eveniment am invitat reprezentanți ai comunităților de italieni din toată țara‶, ne-a declarat primarul Mocanu.

Evenimentul va începe la ora 14.00, cu un cuvânt de deschidere din partea organizatorilor, urmat de un scurt istoric al prezenței italienilor pe plaiuri dobrogene. Vizitatorii vor putea admira cu acest prilej și o expoziție de fotografie, documente, unelte și alte obiecte tradiționale specifice comunității italiene.

În cadrul festivalului va avea loc și un concurs în urma căruia se va desemna cea mai bună ″pasta asciutta‶ – un fel de paste făcute în casă, cu sos special, carne și foarte multe condimente specifice. Juriul va degusta toate preparatele participanților, iar apoi va avea loc festivitatea de premiere.

Evenimentul va include și un program artistic prezentat de comunitatea italiană, urmat de un concert cu invitați surpriză și se va încheia cu un foc de tabără.

Share:

2 Comments

  • Dana Fodor Mateescu, martie 27, 2023 @ 11:44 am Reply

    Ce frumos! <3 Felicitări!

  • Dumitrița, martie 27, 2023 @ 8:49 pm Reply

    Ar trebui să se facă acest concurs și în luna august, când vin toți acasă! Mi-ar fi plăcut să particip și eu 🤔😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *