Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

De Ziua Culturii Naționale și a nașterii poetului nepereche, municipiul Tulcea a intrat în rândul marilor orașe care omagiază personalitatea lui Mihai Eminescu.

Administrația locală a orașului, alături de tulceni și de oaspeți iubitori de cultură, a inaugurat ieri monumentul dedicat poetului național. Amplasat în centrul orașului, bustul lui Mihai Eminescu a fost dezvelit în prezența unui public numeros. La inaugurare au luat parte alături de primarul Ștefan Ilie, alte oficialități, profesori și elevi ai liceelor din municipiu, precum și alți membri ai comunității. Cei prezenți au evocat viața și creația lui Mihai Eminescu, iar reprezentanții Episcopiei Tulcii au oficiat un ceremonial religios.

Bustul a fost dezvelit de două eleve de la Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret”, Yeliz Meryem Mustafa și Beatrice Rusu. După solemnitate, toți cei prezenți au fost invitați la sala ,,Toma Caragiu” a Hotelului ,,Delta”, unde ceremonia a continuat cu o recepție oficială însuflețită de repertorii inspirate de opera poetului, interpretate de elevi ai Liceului de Arte ,,George Georgescu” și membri ai Ansamblului ,,Baladele Deltei”.

Statuia ce va înfrumuseța de acum înainte orașul de pe malul Dunării aparține sculptorului Ovidiu Romeo Protopopescu. Parcul în care este amplasat bustul va purta numele poetului național Mihai Eminescu.

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *