Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Consilierii locali din Medgidia s-au reunit marți în ședință pentru a dezbate cele 21 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Primele patru proiecte aprobate de aleșii locali au vizat aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale municipiului Medgidia, Poliției Locale, Clubului Sportiv „Medgidia” și Spitalului Municipal Medgidia, pentru anul 2023.

Majoritate de voturi a întrunit și proiectul privind acordarea unor stimulente lunare pentru salariații din cadrul Spitalului Municipal Medgidia. Totodată, a fost aprobată modificarea organigramei și a statului de funcții a unității sanitare, pe anul 2023.

Consilierii municipali au aprobat și calendarul evenimentelor organizate anul acesta, dar și Programul anual al finanțărilor nerambursabile din fonduri publice al municipiului Medgidia.

S-a supus dezbaterii și s-a aprobat și actualizarea contribuției și a standardelor de cost pentru serviciul de îngrijire persoane vârstnice la domiciliu, în funcție de nivelul venitului net lunar pe membru de familie și de gradul de dependență, începând cu data de 01.01.2023.

De asemenea a fost votat proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de burse pentru anul școlar 2022 – 2023, care se vor acorda elevilor din unitățile de învățământ din Medgidia.

Aleșii locali au aprobat și organizarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza teritorială de competență a municipiului Medgidia, pentru anul școlar 2023 – 2024.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Local au aprobat prin vot Planul de acţiuni și lucrări de interes local ce pot fi prestate de beneficiarii de ajutor social în anul 2023, conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Ca urmare a demisiei lui Viorel-Ciprian Copilu, consilierii locali au desemnat un reprezentant al Consiliului Local Medgidia în consiliile de administrație și în comisiile de evaluare și asigurarea calității ale unor unități de învățământ preuniversitar din municipiul Medgidia.

Consiliul Local Medgidia a aprobat și darea în folosință gratuită a unui teren către SC RAJA SA Constanța, în scopul realizării obiectivului de investiții „Reabilitare sursă Medgidia; Aducțiune Medgidia-Gospodăria de apă Constanța Sud” din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța în perioada 2014-2020”.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *