Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat că au fost demarate studiile pentru realizarea Aeroportului Internațional Galați-Brăila.

Potrivit șefului CJ Galați, în prezent se lucrează la realizarea expertizelor geotehnice și de mediu, ce vor fi incluse în studiul de fezabilitate (SF).

″În prezent, în cadrul primului studiu major care se realizează pentru construirea la Galați a unui aeroport de pasageri și de mărfuri, se fac investigații geotehnice, geoelectrice și seismice, de măsurare a rezistenței solului și de determinare a capacității portante. Astfel, a început deja etapa de realizare a forajelor, fiind necesare cel puțin 14 astfel de foraje, la o adâncime de aproximativ 20 de metri‶, a anunțat Costel Fotea.

Reamintim că pe finalul lui 2022, mai exact pe 28 decembrie, a fost semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui aeroport ce va deservi zona Galați-Brăila.

În primele luni ale acestui studiu, cele 17 firme implicate în realizarea acestei importante documentații trebuie să realizeze deja, într-o primă fază, mai multe cercetări și analize: geotehnice, topografice, arheologice, hidrologice, hidrogeologice, de trafic, cât și privind utilitățile existente și disponibilitatea materialelor, mai precizează șeful CJ Galați.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *