Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Datele centralizate în perioada 11-17 octombrie la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, arată că persoanele decedate în urma infectării cu SARS-CoV-2 în acest segment de timp sunt, în proporție covârșitoare, nevaccinate.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a declarat în cadrul briefing-ului de presă susținut în această seară, în urma ședinței de Guvern, că 92,1% dintre persoanele decedate în perioada 11-17 octombrie erau nevaccinate. De asemenea, 72,3% dintre cazurile confirmate cu noul coronavirus au fost descoperite la pacienți nevaccinați. „În trecut au existat țări care s-au confruntat cu situația în care noi ne aflăm astăzi, dar atunci nu exista vaccin. Noi am intrat în situația asta în cazul în care există vaccin. Puteam să evităm această situație”, a afirmat Arafat.

Șeful DSU a mai adăugat că, de la începutul pandemiei, 85,7% din numărul deceselor au fost înregistrate în rândul persoanelor de peste 60 de ani. Arafat a subliniat că se înregistrează o creștere a incidenței cazurilor în toate județele din țară.

În ce privește situația pacienților internați la Terapie Intensivă, secretarul de stat a declarat că pe 10 septembrie se înregistrau 543 de cazuri, iar cifrele au crescut de atunci în mod alarmant. Pe 16 octombrie erau 1739 de pacienții la ATI, iar astăzi sunt 1848.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *