Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Administrația locală din Greci a demarat procedurile pentru înființarea unui cartier rezidențial în zona de coastă a localității, la poalele Munților Măcin.

″Întocmim un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru zona de coastă, unde vrem să facem un sat de vacanță‶, ne-a declarat primarul comunei Greci, Nicu Mocanu. Potrivit edilului, regulamentul de urbanism va fi unul strict: locuințele ce se vor construi în această zonă vor avea pereții albi, învelitoare de culoare roșie din țiglă sau olană, iar gardul va fi realizat din lemn. În plus, casele de vacanță nu vor fi niște monstruozități din beton, vor fi unele cochete, care vor aminti de arhitectura gospodăriilor dobrogene, cu un procent de ocupare a terenului (POT) de 40%.

Primarul Mocanu a precizat că se vor scoate la licitație 34 de loturi cu suprafețe cuprinse între 700 și 1.100 mp, iar prețul de pornire estimativ va fi de 10-12 euro/ mp. ″Cum obținem acordul de mediu, depunem documentele la Consiliul Județean și apoi demarăm procedura de licitație‶, a adăugat edilul.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *