Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Cântec, joc și voie bună, la Ziua Comunei Cerna. Evenimentul va avea loc vineri, 18 august, începând cu ora 15.00, la baza sportivă din localitate. Vali Vijelie, Liviu și Andrei, Marian Cozma și Ansamblul ″Altona‶ sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de administrația locală pentru locuitorii comunei.

Comuna Cerna este situată la poalele Munților Măcin, în zona de vest a Podișului nord-dobrogean, la 55 km distanță de municipiul Tulcea și 26 km de orașul Măcin. Unitatea administrativ-teritorială este alcătuită din satele Cerna, Traian, Mircea Vodă și General Praporgescu. Localitatea de reședință, Cerna, este punct de plecare pentru traseele din Munții Măcin. În sat se află și Casa Memorială ″Panait Cerna‶, muzeul cu exponate ce evocă viața poetului fiind una dintre principalele atracții turistice ale zonei. În localitate se află și un centru de echitație care organizează excursii călare în Munții Măcinului. În vecinătatea comunei se află și Lacul Iacobdeal, un alt obiectiv turistic îndrăgit de vizitatori.

Sărbătoarea a fost mutată în vară

Până anul trecut, Ziua Comunei Cerna se sărbătorea pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului, sau, așa cum este cunoscută sărbătoarea în popor, de Sfânta Mărie Mică. Anul acesta, administrația locală a luat hotărârea ca Ziua Comunei să fie marcată pe 18 august. ″Am luat această decizie pentru ca și fiii comunei plecați în străinătate, să se poată bucura de sărbătoare. Este perioada vacanțelor și pentru cei din diaspora, iar mulți dintre ei se întorc în țară și revin în locurile natale. Și așa este frumos, să petrecem împreună de ziua comunei noastre. Pe această cale, îi invit pe toți locuitorii comunei, dar și pe oaspeții care vor să ne fie alături în zi de sărbătoare, la Baza sportivă Cerna, unde ne vom bucura de un program artistic cu invitați de renume‶, ne-a declarat Petre Șopu, primarul comunei Cerna.

Vali Vijelie, cap de afiș

Atmosfera va fi una incendiară, promit organizatorii, iar de la petrecere nu vor lipsi dansurile tradiționale sau concerte ale unor artiști renumiți. Cap de afiș al evenimentului este nimeni altul decât Vali Vijelie, care îi va încânta pe participanți cu cele mai fredonate piese ale sale.

Din program mai fac parte și momente ale altor artiști îndrăgiți printre care Marian Cozma – al cărui tată este originar din Cerna – alături de taraful său, Grupul de chitariști ″Amicii‶, Biloi de la Mangalia, Grupurile ″Demetra‶, ″Nuferii Deltei‶, ″Meleaguri Dobrogene‶, ″Hora Maxinenilor‶, Ansamblurile ″Altona‶, ″Katiușa‶, ″Pandora‶ și ″Tuna‶.

Marian Cozma, concert maraton

Artistul Marian Cozma susține că, de fiecare dată când revine pe aceste meleaguri pentru o cântare, se simte ca acasă. ″Mă bucur să fiu prezent la Ziua Comunei Cerna, unde, alături de orchestră, vom face închiderea evenimentului. Practic, am pregătit un program de două ore și jumătate. Mă simt bine de fiecare dată când revin în zonă pentru că acolo sunt rădăcinile părinților mei, tatăl meu este din Traian. Cunosc multă lume de prin partea locului și am amintiri frumoase de acolo. Când eram mic, mergeam destul de des în vizită la verii mei, în perioada vacanțelor‶, ne-a declarat Marian Cozma. Din concert nu vor lipsi piesele ″Dragă tată‶ și ″Lună albă‶, care se numără printre cele mai îndrăgite de public.

Ansamblul folcloric meglenoromân ″Altona‶, emblema comunei

Ansamblul folcloric meglenoromân ″Altona‶ este emblema comunei Cerna. Înființat în 1997, grupul de dansatori are în palmares numeroase premii interne și internaționale, numără 70 de copii și este coordonat de Andreia Tanur, președintele Asociației ″Altona‶.

Pe scenă vor mai urca interpretele Ionelia Lefterică, Elena Nistor, Denisa Maria Tanur, Mihaela Stan, Mirela Lepădatu și Mara Glugă. Evenimentul va fi prezentat de vedetele Antena 1 Liviu și Andrei.

Foto credit: Andreia Tanur

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *