Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta a organizat la Medgidia o acțiune de donare de sânge pentru pacienții din spitale care au nevoie de tratament transfuzional.

Ușile Policlinicii Spitalului din Medgidia au fost deschise pentru cei care au răspuns apelului. Scopul acțiunii a fost acela de a completa rezervele de sânge, dar și de a veni în întâmpinarea oamenilor care au conştientizat importanţa actului donării benevole de sânge.

″Numărul de donatori se menține în continuare scăzut în această perioadă din cauza concediilor. Pe timp de vară, în general, numărul de donatori este mai mic, dar cererile din spitale sunt foarte mari. Facem apel la toate persoanele cu o stare bună de sănătate să vină să doneze în această perioadă pentru a avea stocuri și pentru a putea face față cererii din spitalele județului Constanța.‶, a declarat dr. Laura Adriana Ion, medic CRTS Constanța.

Parteneri în cadrul colectei realizate au fost Primăria Medgidia, Spitalul Municipal, dar și Protoieria Medgidia. Potrivit reprezentanților CRTS Constanța, peste 80 de persoane s-au prezentat cu intenția de a dona sânge. Dintre acestea, 68 au îndeplinit condițiile necesare pentru a dona.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *