Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Începând cu luna iulie, pacienții vor avea acces la servicii de top de cardiologie și radiologie intervențională, la Constanța. Heka Hospital și ARES au devenit parteneri și au înființat Centrul de Cardiologie Intervențională ARES. Așadar, începând de luna aceasta pacienții se pot adresa Heka Hospital pentru consultații și intervenții în cadrul noului centru, unde medicii celor două instituții vor face echipă pentru a găsi cele mai bune soluții de tratament pentru pacienții cu afecțiuni cardiovasculare.

Centrul de Cardiologie Intevrențională ARES din Heka Hospital pune la dispoziția pacienților constănțeni un ambulatoriu de cardiologie și o sală de angiografie, dotate la standarde internaționale, unde vor fi efectuate consultații de cardiologie și cardiologie pediatrică, ecografii cardiace și transesofagiene, montări de holtere TA și ECG, test de efort, coronarografii și angioplastii coronariene cu balon și/sau stent, angiografii și angioplastii carotidiene și periferice, implantări de stimulator cardiac.

În sfera radiologiei intervenționale, ARES aduce în premieră la Constanța procedurile de embolizare pentru fibromul uterin, adenomul de prostată și varicocel, efectuate de dr. Rareș Nechifor, medic primar radiolog.

ARES este prezent în Constanța din anul 2017, în cadrul Spitalului Județean de Urgență și a fost, multă vreme, singurul centru din Dobrogea pentru tratamentul minim invaziv al infarctului miocardic acut. Anual, aproximativ 1500 de pacienți constănțeni sunt evaluați de echipa medicală ARES Constanța, iar o treime dintre aceștia au nevoie de tratament cu unul sau mai multe stenturi.

Dr. Cârstea: ″Vom putea trata cazuri din ce în ce mai complexe‶

″În ultimii ani am încercat să creștem gradul de complexitate a procedurilor efectuate la ARES Constanța. Am crescut numărul procedurilor de tratament al stenozelor periferice și carotidiene și am atacat cazuri complexe de stenoze coronariene. Suntem încrezători că în noul centru din Heka Hospital, unde beneficiem de susținerea unei echipe multidisciplinare puternice, vom putea trata pacienți din ce în ce mai complicați, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să caute soluții în alte orașe‶, a declarat dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog, directorul medical ARES Constanța.

Dr. Muscalu: ″Ne consolidăm angajamentul față de pacienți‶

″Prin inaugurarea Centrului de Cardiologie Intervențională ARES din cadrul HEKA HOSPITAL ne consolidăm angajamentul față de pacienți de a le oferi îngrijire medicală excelentă și de a le asigura tot sprijinul de care au nevoie. Această colaborare va face posibilă realizarea anumitor intervenţii cu grad mare de dificultate sau în premieră pentru România. Consolidăm o echipă medicală, compusă din medici clinicieni, cardiologi intervenționiști și chirurgi cardiovasculari, ce va soluționa fiecare caz în parte, indiferent de complexitatea acestuia, fără a mai direcționa pacienții către alți medici specialiști sau alte centre pentru investigații‶, a afirmat dr. Florentin Muscalu, director general Heka Hospital.

Dr. Durigu: ″Am tratat la Constanța pacienții care ar fi ajuns la București‶

″România este în continuare deficitară în ceea ce privește numărul de angiografe. În multe județe din țară, chiar și în acest moment, nu există un centru de angiografie unde să poată fi tratate afecțiunile cardiovasculare. Misiunea ARES este să acopere aceste goluri, acolo unde este nevoie. La Constanța am reușit în ultimii cinci ani să tratăm câteva mii de pacienți care altfel ar fi fost nevoiți să ajungă la București. Constanța este unul dinte județele cele mai importante ale țării, iar nevoie aici este încă mare. De aceea, ne bucurăm că am găsit în Heka Hospital un partener cu viziune și valori comune, cu care putem construi un centru puternic, care să acopere nevoia de tratamente complexe a zonei‶, a precizat dr. Geanina Durigu, CEO ARES Group.

Heka Hospital – cea mai complexă structură de sănătate privată din Dobrogea

Deschis în urmă cu cinci ani, pe data de 30 iunie 2018, Heka Hospital a devenit unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din oraşul şi judeţul Constanţa. Unitatea sanitară reuneşte specialităţi importante ale medicinei, având cea mai complexă structură din sistemul privat de sănătate din Dobrogea. Totodată este singura unitate privată din judeţ care deţine Compartiment de Primiri Urgenţe. Printre facilităţile oferite în Heka Hospital se numără blocul operator cu trei săli de operație și secție ATI, Compartimentul de Radiologie si Imagistică medicală (CT, Rx, ecografie), precum şi Departamentul de Gastroenterologie şi endoscopie digestivă, fapt care oferă o calitate sporită actului medical.

ARES: Premiere medicale naționale

Grupul ARES este unul dintre principalii furnizori de servicii medicale din România, oferind soluții terapeutice inovatoare de cardiologie și radiologie intervențională. ARES deține în prezent 10 săli de angiografie în șapte centre din București, Cluj-Napoca, Pitești, Constanța și Tulcea. Misiunea ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare care păstrează integritatea corporală, cu accent pe cardiologie. În spiritul acestei misiuni, de-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la ARES au avut loc 18 premiere medicale naționale. Din anul 2019, ARES este deținut majoritar de fondul american de investiții Highlander Partners.

ARES este cel mai mare centru de cardiologie și radiologie intervențională din România, unde lucrează medici de top din domeniu.

Premiere naționale în domeniul cardiologiei intervenționale în cadrul Centrelor ARES:

 • 2014 – prima implantare de dispozitiv Watchman din România;
 • 2015 – prima implantare de dispozitiv Mitraclip din România;
 • 2016 – prima implantare de dispozitiv Amplatzer Vascular Plug pentru un pacient cu boală congenitală;
 • 2017 – implantare de dispozitiv Watchman și dispozitiv Mitraclip pentru același pacient;
 • 2018 – prima închidere de canal fontan cu umbreluță pentru un pacient care fusese operat pentru o boală congenitală și care a suferit o intervenție minim invazivă;
 • 2019 – prima implantare de dispozitiv TriClip din România;
 • 2019 – prima terapie Shockwave adresată arterelor coronare;
 • 2019 – prima procedură de Jetstream – un dispozitiv care se utilizează pentru revascularizarea arterelor de la nivelul membrelor inferioare;
 • 2021 – prima procedură TAVI efectuată la un pacient cu situs inversus (cord pe partea dreaptă);
 • 2021 – prima implantare de dispozitiv Flow Reducer din România;
 • 2022 – primul dispozitiv Shockwave, utilizat la nivelul arterelor membrelor inferioare.

Centrele de excelență ARES dețin cel mai mare număr de angioplastii efectuate din cadrul spitalelor private din România. De asemenea, este centrul privat cu cel mai mare număr de proceduri TAVI din România și singurul centru în care se efectuează procedura de Mitraclip din România și de implantare de dispozitiv Flow Reducer.

Directorul ARES Constanța: ″Pacienții cu infarct, tratați 24 din 24 de ore, 7 zile din 7‶

La Constanța, ARES a preluat laboratorul de cardiologie intervențională din Spitalul Județean în 2017. ″Până la acel moment, pacienții cu infarct miocardic acut erau tratați după următorul program: de luni dimineață până joi după-amiază. În momentul în care a venit ARES, programul s-a schimbat. Pacienții cu infarct miocardic acut sunt tratați 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Numărul de coronarografii și angioplastii a crescut progresiv de atunci. De exemplu, în anul 2022, s-au efectuat 1.400 de coronarografii și 560 de angioplastii. Din 2023, de când mă ocup de acest centru, și cu ajutor din partea colegului meu Adnan Mustafa, pe care-l apreciez foarte mult, și este un real sprijin aici, în Constanța, am reușit să facem, de la 1 ianuarie, până la 1 iulie, 900 de coronarografii și 360 de angioplastii. Practic sunt cu o sută de angioplastii în plus față de jumătatea anului trecut‶, a subliniat dr. Nicolae Cârstea. Potrivit directorului medical ARES Constanța, acum în Constanța se realizează proceduri de revascularizare coronariană complexă de tipul rotablației, Shockwave-ului și CTO-ului. ″De asemenea, am dezvoltat un program de a revasculariza arterele membrelor inferioare și s-au efectuat numeroase proceduri de angioplastie carotidiană. Ne propunem că continuăm procedurile complexe de revascularizare coronariană, să creștem numărul acestora. De asemenea, vom efectua proceduri complexe de revascularizare la nivelul membrelor inferioare de tipul Jetstream, Shockwave, Rotarex, vor fi efectuate proceduri de revascularizare carotidiană. Pe partea de electrofiziologie se vor face ablații, de la simple, la complexe, implantare de stimulatoare cardiace, defibrilatoare și dispozitive de resincronizare cardiacă‶, a adăugat dr. Cârstea

Cardiolog pediatru pentru pacienții între 0-18 ani

Pentru a oferis servicii complete, demne de un centru de excelență, ARES Constanța va dezvola și partea de ambulatoriu, care va cuprinde partea de cardiologie, de ecografie cardiacă, ecografie Doppler vascular și venos, monitorizare Holter, ecografie transesofagiană sau teste de efort. ‶De asemenea, vom avea un medic cardiolog pediatru care se va ocupa de pacienții între zero și 18 ani și, de asemenea, se va dezvolta partea de radiologie intervențională‶, a concluzionat dr. Cârstea.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *