Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

În weekend, Piața Civică din Tulcea va găzdui Târgul Meseriilor, un eveniment organizat de Primăria municipiului Tulcea, în cadrul căruia elevii din ciclul gimnazial vor avea ocazia de a explora cele mai bune opțiuni pentru cariera lor.

Târgul educațional va aduce față în față liceele tehnologice din municipiu și potențialii angajatori și va pune accent pe latura practică a calificărilor oferite de instituțiile de învățământ. Elevii și părinții vor avea astfel ocazia de a participa la demonstrații și prezentări interactive ale diferitelor meserii, precum și de a interacționa direct cu profesioniști din domeniu, elevi sau absolvenți ai liceelor tehnologice.

În Piața Civică vor fi amplasate standuri de prezentare ale școlilor participante, iar cei interesați vor obține informații direct de la sursă cu privire la fiecare liceu și specializare/calificare.

″Învățământul tehnic are un avantaj important în fața celui teoretic prin faptul că se concentrează în mod special pe pregătirea elevilor pentru o carieră specifică. Elevii care urmează un program de învățământ tehnic au oportunitatea de a se specializa într-un domeniu de interes și de a obține abilități practice și tehnice relevante. Acest lucru le poate oferi un avantaj competitiv în piața muncii, deoarece angajatorii caută adesea candidați cu cunoștințe și abilități specializate‶, precizează organizatorii pe pagina de Facebook creată special pentru eveniment, denumită sugestiv ″Viitorul începe azi‶.

Instituțiile de învățământ tulcene prezente la târg sunt: Colegiul ″Brad Segal‶, Colegiul Economic ″Delta Dunării‶, Liceul Tehnologic ″Anghel Saligny‶, Liceul Tehnlogic Agricol ″Nicolae Cornățeanu‶, Colegiul Tehnic ″Henri Coandă‶, Școala Profesională ″Danubius‶ și Liceul Tehnologic ″Ion Mincu‶.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *