Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

În perioada 2-14 mai, Medgidia va găzdui o serie de exerciții militare multinaționale. La evenimente vor participa soldați detașați ai SUA și militari din alte garnizoane din țară, informează reprezentanții Primăriei Medgidia.

În acest sens, pentru a informa autoritățile locale, dar și populația, astăzi, 21 aprilie, la sediul primăriei a avut loc o ședință de organizare și coordonare a factorilor direct implicați. Au fost prezenți specialiști în cooperare civil-militară (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre, ofițeri CIMIC din cadrul Comandamentului de Divizie Multinațională Sud-Est și reprezentanți ai Afacerilor Civile (US Civil Affairs).

Din partea autorităților locale au participat la întâlnire primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, managerul Spitalului Municipal, dr. Dorel Oprea, comandantul Garnizoanei Medgidia, colonel Eugen Călin și comandanții celorlalte instituții de ordine și siguranță din municipiu.

Vizita a avut caracter de informare-documentare, în vederea consolidării relațiilor interinstituționale și promovării parteneriatului strategic dintre România și SUA, precum și în scopul exersării procedurilor comune de operare CIMIC/ CA.

Reprezentanții americani au fost interesați de dotările și capabilitățile Spitalului Municipal, pregătirea personalului medical, relația dintre armată și populația civilă, dar și de modalitatea de colaborare dintre administrația locală și instituțiile care asigură ordinea și liniștea publică.

Primarul municipiului, Valentin Vrabie i-a asigurat pe militari de tot sprijinul instituțional pe toată perioada prezenței în Medgidia, iar cetățenilor le-a transmis că nu există motive de îngrijorare cauzate de aceste exerciții militare.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *