Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Comuna Greci a dat deja startul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă. Administrația locală anunță începerea înscrierilor pentru Concursul de colinde, obiceiuri și tradiții locale ″Steaua sus răsare‶, ediția a III-a.

Sursă foto: Facebook Căminul cultural Greci
Sursă foto: Facebook Căminul cultural Greci

Primăria și Consiliul Local Greci, în colaborare cu Căminul cultural Greci organizează festivalul-concurs cu intenția de a reînvia tradițiile și obiceiurile locale. ″În acest sens, invităm toate grupurile de colindători care doresc să participe, să se înscrie la sediul Căminului cultural Greci pentru a trăi împreună în spiritul sărbătorilor de iarnă‶, precizează organizatorii.

Înscrierea participanților se va face în perioada 21 noiembrie – 16 decembrie prin completarea unui formular de înscriere la Căminul cultural sau la numărul de telefon 0745.608.978.

Concursul cuprinde două secțiuni: colind tradițional local sau un obicei al sărbătorilor de iarnă. Concurenții vor avea posibilitatea de a participa la o secțiune sau la ambele: un colind tradițional local și/sau un obicei al sărbătorilor de iarnă.

Programul va fi în concordanță cu tema concursului și va fi alcătuit din colinde, plugușor, jocul caprei, jocul ursului, sorcova, steaua etc.

Spectacolul concurs va avea loc duminică, 18 decembrie, la ora 10.00, la Căminul cultural Greci.

Toți participanții vor fi premiați. În cadrul Secțiunii I se va prezenta un colind cu tradiție locală – 10 min., iar proba Secțiunii a II-a va consta în prezentarea unui obicei local – 10 min.

Juriul va puncta spiritul de echipă al grupurilor, originalitatea și autenticitatea colindelor, a obiceiurilor și a costumelor, calitățile vocale interpretative, dar și prezența scenică.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *