Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Primăria Tulcea anunță condițiile în baza cărora persoanele interesate pot beneficia de ajutorul pentru încălzire.

Comparativ cu sezonul rece anterior, Legea 226/2021 vine cu o majorare a cuantumului sprijinului acordat, dar și cu o creștere a plafonului de venit până la care se poate acorda ajutorul pentru încălzirea locuinței. Potrivit reprezentanților Primăriei Tulcea, începand cu sezonul rece 2021-2022 ajutorul se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, respectiv de până la 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

De asemenea tot ca o noutate, legea stabilește faptul că persoanele care au veniturile menționate anterior, beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă, acordat în funcţie de sursele de energie utilizate în locuință. Și în acest caz vorbim de un sprijin pentru consumul de energie electrică, gaze naturale, energie termică și pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri.

Ce documente sunt necesare și unde se depun

Pentru obținerea, familiile şi persoanele singure pot depune cererea şi declaraţia pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia însoțită de documentele justificative, individual sau prin asociaţiile de proprietari/locatari, centre de colectare, la Direcția de Asistență și Protecție Socială (DAPS) Tulcea.

Formularele tip se pot obține de la sediul instituției, str. Isaccei nr. 36 sau se pot descărca de pe www.daps.ro sau de pe paginile de Facebook ale instituției sau Primăriei Tulcea.

De asemenea solicitarea se poate realiza și electronic prin transmiterea cererii și a documentelor pe adresa de email contact@daps.ro.

Pentru a beneficia de ajutor pe toată perioada, respectiv noiembrie 2021-martie 2022, solicitările se depun până la data de 20 noiembrie, dar cererile se pot depune pe tot parcursul sezonului rece, iar ajutorul se acordă pentru perioada rămasă din sezon.

Potrivit DAPS, până în prezent au fost puse la dispoziția solicitanților 1.500 de formulare tip și până la data de 4 noiembrie s-au înregistrat 432 de cereri dintre care 242 de solicitări de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie termică, 112 cereri ajutor pentru încălzirea cu gaze naturale, 65 de solicitări de ajutor pentru lemne și combustibili petrolieri și 13 cereri de ajutor pentru energie electrică.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *