Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Primarul comunei Greci, Nicu Mocanu, și-a prezentat pe pagina de Facebook bilanțul primului an din acest mandat.

 

„Avem în acest moment proiectele mari aflate în stare avansată de execuție: asfaltarea a 15 km de drum comunal; extinderea rețelei de apă și canalizare ( mai ales in zona Carabalu); școala mare este pe la mijlocul lucrărilor; sala de sport care va purta numele marelui Ivan Patzaichin va fi dată în folosință așa cum am promis – de Crăciun jucăm fotbal acolo!; iluminatul public va continua modernizarea cu dotarea cu încă 700 lămpi cu led care le vor înlocui pe cele vechi consumatoare de energie; copiii școlii beneficiază în totalitate de tablete școlare finanțate din fonduri europene”, își începe edilul raportul de activitate.

Primarul a adăugat că a pregătit cererea de finanțare pentru finalizarea canalizării. „Este depusă și intrată pe lista de investiții a CNI (n.r. Compania Națională de Investiții) cererea de finanțare pentru noul dispensar care va include, pe lângă cabinete medicale , stomatologie, staționar, și dotările necesare. Construim o noua grădiniță cu program prelungit pe locul celei vechi care nu mai face față cererii, dar este și cu probleme structurale”, a mai adăugat Nicu Mocanu.

„În ceea ce privește proiectul de gaze atât de așteptat – vă dau o veste bună: a trecut de cea mai importantă fază, cea administrativă și de eligibilitate, la care a fost declarat admis! Urmează faza tehnico-economică. Sperăm ca până la sfârșitul anului să avem vești bune!”, mai spune edilul.

 

Planuri mari până în 2024

Sursă foto: Facebook Nicu Mocanu

Primarul comunei aflate la poalele Munților Măcin are planuri mari pentru anul viitor. „Am pregătit și trecut prin consiliul local noile proiecte de drumuri – încă 22 km, plus o pasarelă pietonală care va uni școala mare de creșă, a căror licitație va fi pornită la începutul anului viitor. Anul viitor vom pregăti proiectul mare de amenajare peisagistică a întregii localități, care să ne facă satul mai frumos și care să îmbine frumosul cu utilul și cu tradiționalul și specificul zonei noastre. Vă garantez că 2024 va găsi Greciul cu o nouă față”, afirmă Nicu Mocanu.

Nu este exclus ca în viitorul nu foarte îndepărtat să ne putem plimba cu mocănița pe la poalele Vârfului Țuțuiatu. „Suntem în așteptarea deciziei cu privire la parcul dendrologic și de agrement. Vrem să-l completăm cu partea de transport care să lege comuna de zona de agrement Crucele printr-o rută de minicare sau ″mocăniță‶”, a mai precizat primarul comunei Greci.

Share:

1 Comment

  • Ruse (iacob) paraschiva, noiembrie 1, 2021 @ 12:24 pm Reply

    FELICITARI, STIU CA UNII VOR COMENTA, CA IN LOC DE UNA ERA BINE ALTA, DAR EU CRED IN CEEA CE VAD, SI D-L PRIMAR, A FACUT, CE NU A FACUT NICI _UNUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *