Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Dacian Cioloș este noul candidat la funcția de premier al României. Klaus Iohannis a anunțat după consultările cu liderii partidelor parlamentare că l-a desemnat pe Cioloș să formeze noul guvern. Președintele a semnat deja decretul privind desemnarea lui Cioloș în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Urmează ca acesta să solicite votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Executiv.

“La consultările pe care le-am avut astăzi cu formațiunile parlamentare, am subliniat care sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români: gestionarea pandemiei, creșterea prețurilor la energie și măsuri ca celelalte prețuri să nu atingă un nivel insuportabil pentru populație, pregătirile pentru perioada de iarnă. În același timp, trebuie să nu dăm cu piciorul la această mare oportunitate care este PNRR și să beneficiem de fondurile europene semnificative aflate la dispoziția României. Dintre toate propunerile și abordările diferite cu care au venit partidele, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș”, a precizat Iohannis printr-o postare pe Facebook.

USR vrea reducerea cu o treime a prețului la energie electrică

„USR a prezentat președintelui Klaus Iohannis propunerea de prim-ministru în persoana lui Dacian Cioloş. Am cerut formarea unui guvern rapid, continuarea alianței USR-PNL-UDMR și un program de guvernare cu calendar clar de implementare”, a subliniat USR Constanța prin intermediul unei postări pe aceeași temă. Reprezentanții USR Constanța mai spun că vor cere, printre altele, un pachet de măsuri pentru reducerea cu 32% a prețului energiei electrice, un plan de măsuri ferme pentru limitarea transmiterii COVID-19, desființarea SIIJ până la finalul lunii octombrie și adoptarea legilor Justiției până la finele anului viitor. Implementarea măsurii „Zero taxe pe salariul minim” pentru a reduce povara fiscală pe salariile mici, reforma pensiilor speciale până la final de 2022, reforma companiilor de stat și revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin până în martie 2023, sunt alte doleanțe ale reprezentanților USR.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *