Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Preşedintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a înaintat astăzi, constructorului general, ordinele de demarare a execuţiei lucrărilor permanente pentru proiectele „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu” și „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226A Cetatea Histria – DN22/Tariverde”.

La eveniment au participat, alături de preşedintele CJC, și Petre Enciu, vicepreședinte al institiției, Gabriel Monea, administratorul public al judeţului, Geanina Topolov, consilier judeţean, primarii localităţilor implicate în proiect, precum şi reprezentanţii firmelor care au câştigat contractele de execuţie pentru cele două proiecte.

„După foarte multe eforturi, iată că astăzi asistăm la inaugurarea unor proiecte foarte importante pentru cetăţeni, dar şi pentru dezvoltarea economică a acestui judeţ. Au fost foarte multe obstacole în elaborarea acestor proiecte, precum suprapuneri cadastrale, descărcări arheologice, lucruri de care a trebuit să se ţină cont pentru a obţine toate avizele necesare. Am reuşit să depăşim toate aceste probleme, iar astăzi, vreau să vă asigur că odată cu emiterea acestor ordine de începere a lucrărilor, voi fi în permanentă legătură cu constructorul, astfel încât, acest grafic de execuţie să fie respectat aşa cum este prevăzut în contract. Toate aceste reabilitări de drumuri vor facilita accesul multor investitori care doresc să vină în această zonă şi astfel, vor fi create noi locuri de muncă”, a declarat șeful CJC, Mihai Lupu.

Potrivit reprezentanților CJC, obiectivul general al celor două proiecte vizează conectarea drumurilor județene la rețeaua drumurilor naționale și rețeaua Trans-European Transport Network (TEN-T), cu implicații asupra dezvoltării locale, județene, regionale, naționale, atrăgând în circuitul economic, zone cu o dezvoltare structural deficitară. Prin reabilitarea acestor drumuri se intenționează dezvoltarea turismului în zona de nord-est a județului și asigurarea unei legături economice facile, spre obiectivele turistice și economice din zonă. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 135 milioane de lei, din care 2,7 milioane lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Constanţa.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *