Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Un incendiu a izbucnit vineri, 1 octombrie, la secţia ATI cu pacienţi COVID a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Șapte personae și-au pierdut viața. Autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie.


Din datele transmise de Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă şi comunicate de Ministerul Sănătăţii, în unitatea sanitară erau internate 113 persoane, din care zece la secția de terapie intensivă (ATI).

Conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), flăcările au izbucnit la nivelul secţiei ATI cu pacienţi COVID. Întreg spitalul a fost evacuat. Reprezentanţii DSU au arătat că Planul roşu de intervenţie a fost activat la ora 9.53, iar flăcările au fost lichidate la 10.55. Reprezentanţii DSU au precizat că au fost solicitate forţe de sprijin din judeţele Călăraşi, Galaţi şi Ilfov. Pacienţii au fost transferaţi  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi la un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătăţii, au fost activate de către DSP Constanţa şi unităţile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie. Încă nu se cunoaște exact cauza incendiului.

„Incendiu iarăşi într-un spital! Astăzi, chiar de Ziua Internaţională a Medicului asistăm iarăşi, din nefericire, la un incendiu intr-un spital public românesc”, a postat Colegiul Medicilor din România (CMR) pe Facebook. „Suntem alături de tot personalul medical şi de pacienţi. Este însă inacceptabil ca, din acest şir de incendii care au zguduit din temelie sistemul medical, să nu avem soluţii pentru a preveni astfel de tragedii. Vom vedea concluziile anchetei, dar un lucru este clar: pacienţii sunt trataţi, iar medicii români şi personalul medical în ansamblu lucrează în spitale şi unităţi cu infrastructură veche în mare parte din cazuri”, se mai arată în postarea CMR.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *