Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Ziua Culturii Naționale a fost marcată cum se cuvine la Medgidia, luni, 15 ianuarie. Tinerii din municipiu au sărbătorit ziua nașterii lui Mihai Eminescu printr-un spectacol ce a avut ca temă viața și opera poetului național.

Începând cu anul 2011, printr-un proiect de lege inițiat de Camera Deputaților (Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010), data de 15 ianuarie, care marchează nașterea poetului național Mihai Eminescu, a fost declarată ziua de omagiere a valorilor culturale românești.

Manifestările dedicate personalității și operei lui Mihai Eminescu s-au desfășurat în sala de spectacole a Casei de Cultură ″Ioan N. Roman‶.

În cadrul evenimentului membrii trupei de teatru ″Joker‶ și ai clasei de dans sportiv aparținând Casei de Cultură ″Ioan N. Roman‶, coordonați de regizorul Laurențiu Vlad și instructorul de dans Bogdan Buzatu, au prezentat piesa de teatru intitulată ″Peștișorul de aur‶.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani și a copilărit la Ipotești. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *