Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Primăria Medgidia organizează luni, 15 ianuarie, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale, dată la care sărbătorim 174 de ani de la nașterea poetului nepereche al literaturii române.

Manifestările dedicate personalității și operei lui Mihai Eminescu vor avea loc, începând cu ora 11.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură ″Ioan N. Roman‶.

În cadrul evenimentului membrii trupei de teatru ″Joker‶ și ai clasei de dans sportiv aparținând Casei de Cultură ″Ioan N. Roman‶, coordonați de regizorul Laurențiu Vlad și instructorul de dans Bogdan Buzatu, vor prezenta piesa de teatru intitulată ″Peștișorul de aur‶. Intrarea este liberă.

Ziua Culturii Naționale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011. Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale, act normativ ce a întrunit 175 de voturi favorabile, unul împotrivă şi două abţineri.  mai scrie sursa citată.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani și a copilărit la Ipotești. A fost poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Sursă foto: liceulmincu.ro

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *