Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Ambasada Republicii Cehe din București a găzduit, în urmă cu câteva zile, festivitatea de premiere pentru cea de-a 51-a ediție a evenimentului intitulat ″The international children‵s exhibition of fine arts Lidice‶, pentru edițiile din anii 2022 și 2023.

Pentru creațiile lor deosebite au fost răsplătiți tinerii medgidieni Ruxandra Mihai – 13 ani, Matei Țugulan – 6 ani și Raphael Keni Monteiro – 11 ani, din cadrul Cercului de pictură ″Lucian Grigorescu‶. Copiii au obținut Honourable mention la ediția din anul 2022.

Tinerii sunt coordonați de artistul plastic Adina Dogaru, în cadrul cercului de pictură aparținând Casei de Cultură ″Ioan N. Roman‶.

Diplomele și cadourile au fost înmânate copiilor de doamna Halka Kaiserová, Ambasador extraordinar și plenipotențiar în cadrul Ambasadei Republicii Cehe în România.

Expoziția Internațională de Artă pentru copii Lidice a fost fondată în anul 1967 cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la exterminarea satului Lidice.

Evenimentul se desfășoară fără întrerupere începând din anul 1972, iar începând cu anul 1973 devine cunoscut la nivel internațional.

În fiecare an, personalul Memorialului Lidice stabilește tema anului în cooperare cu reprezentanții Republicii Cehe la UNESCO.

În anul 2022 au fost trimise 12.629 lucrări din 77 țări ale lumii și au fost premiați 19 elevi din România.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *