Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Gusturile tradiționale românești vor fi în centrul atenției vizitatorilor unui eveniment culinar ce are loc în weekend, la Medgidia. Festivalul Grătarului Uriaș se va derula timp de patru zile, în Piațeta Decebal.

Cele mai apreciate bucate tradiţionale româneşti vor fi degustate la sfârșit de săptămână, la Medgidia, şi nu vor fi puţine, întrucât bucătari iscusiți sosiţi din inima Ardealului vor da mână cu mână şi vor pregăti din zori şi până în noapte un festin culinar de sărbătoare: preparate tradiţionale româneşti, printre care nelipsiții cârnați şi sute de kilograme de pastramă de berbecuț la grătar sau în ceaun.

În centrul municipiului Medgidia veți găsi preparate pentru toate gusturile precum pomana porcului, carne de porc la ceaun, pulpe de berbecuț la grătar, pastramă în bere la tigaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau cârnaţi de casă tradiţionali de vită cu porc, cârnaţi la garniţă, cârnaţi cruzi sau afumaţi, tobă, şi multe, multe altele.

Nu vor lipsi nici băuturile româneşti care încălzesc sufletul în prag sezon rece: vin fiert şi ţuică fiartă din belşug, iar pentru cei mici vor fi preparate clătite, cozonaci şi checuri, acadele, waffe, ciocolată și prăjituri de casă.

De la eveniment nu vor lipsi muzica, voia bună și focurile de artificii. Printre invitații care vor urca pe scenă se numără: Denisa Răchită, Rodica Șerban, Adrian Gherasim, Trupa ″Exact‶ și Ansamblul ″Plaiuri Dobrogene‶.

Târgul va fi deschis zilnic, între orele 09.00 – 22.00, până pe 19 noiembrie, în zona Piațetei Decebal din Medgidia.

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *