Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Pe 25 octombrie, în garnizoanele din întreaga țară s-a sărbătorit Ziua Armatei Române. Și la Medgidia, evenimentul a fost marcat prin ceremoniale militare și religioase, dar și prin nelipsita paradă de la monument.

În fiecare an, întreaga națiune marchează pe 25 octombrie Ziua Armatei Române. Momentul istoric a fost determinat de reușita armatei române care, la data de 25 octombrie 1944, a eliberat de sub ocupația hitleristo-horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Actul normativ privitor la Ziua Armatei Române este Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Momentul a fost marcat și la Medgidia printr-o suită de ceremonii dedicate eroilor patriei, dar și celor care activează în prezent în sistemul militar. Administrația publică locală din Medgidia a participat, alături de reprezentanții Garnizoanei Medgidia, la o ceremonie militară și religioasă dedicată acestui important moment din istoria statului român.

Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor Români din localitate. Startul manifestării a fost dat de intonarea imnului național, urmat de o ceremonie religioasă dedicată eroilor români din toate timpurile, care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei și a identității naționale.

În cadrul evenimentului, col. Eugen Călin, comandantul Garnizoanei Medgidia, a înmânat Emblema de onoare a Forțelor Terestre căpitanului Ilișanu Cătălina, iar lt. col. Ilie Ion, comandant al Batalionului 345 Artilerie Tomis, i-a înaintat în gradul următor pe soldații Chicheluș Sergiu și Ursache Ionuț. Activitatea a continuat cu momentul solemn al depunerii de coroane de flori la monument, iar serbarea s-a încheiat cu o spectaculoasă defilare a militarilor din Detașamentul de onoare al Garnizoanei Medgidia.

″La mulți ani Armatei Române! La mulți ani soldatului român!‶, au transmis reprezentanții administrației publice locale și pe pagina de socializare oficială a Primăriei Medgidia.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *