Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Toamna bogată și darnică a poposit joi printre școlarii de la ″Bogdan Petriceicu Hasdeu‶. Elevii Școlii gimnaziale nr. 12 au întâmpinat-o cu muzică, dans, voie bună și o mulțime de oaspeți care au gustat din bucatele și roadele ce au umplut standurile de bunătăți.

O feerie arămie, așa a arătat cea de-a doua ediție a târgului ″Rapsodii de toamnă‶, organizat în curtea Școlii gimnaziale nr. 12 ″B.P. Hasdeu‶ Constanța. Un spectacol în culorile toamnei, animat de glasurile și zâmbetele micilor expozanți – cu asta au fost răsplătiți vizitatorii care au venit să cumpere de la târg, iar mai presus de a-și umple sacoșa cu fructe sau bunătăți pregătite în casă, și-au molipsit sufletul cu energia și veselia specifice copilăriei.

Elevii și cadrele didactice, sprijiniți de părinți, și-au pregătit cu atenție standurile cu bunătăți. Clasele s-au întrecut în decoruri care mai de care mai frumoase, de la care n-au lipsit dovlecii portocalii, tărtăcuțele în trei culori, fructele și legumele de toamnă, frunzele arămii și dumitrițele, care au părut și mai frumoase în ziua de Sfântul Dumitru.

Tarabele școlarilor au fost pline de conserve și murături de toamnă, pregătite cu grijă de bunici, dar și de dulciuri făcute în casă de mămici. Plăcintă cu dovleac, plăcintă cu mere sau cu brânză, brioșe, cornuri pufoase cu gem sau ciocolată, negrese, covrigi, cornulețe sau fursecuri – iată cu ce au fost îmbiați vizitatorii, care nu s-au zgârcit și au băgat mâna în buzunar pentru a face pe placul celor mici. Mai ales că o parte dintre ei au știut că pentru a vinde, trebuie să-și promoveze produsele. Așa au apărut și ofertele de lichidare de stoc de pe finalul târgului: două produse la 10 lei sau chiar două la 5 lei, aproape de închidere. Unul dintre cele mai profitabile standuri, care și-a epuizat rapid stocurile, a fost cel al micilor gospodari din Clasa pregătitoare D, îndrumați de prof. înv. primar Valentina Taras.

Curtea școlii a răsunat de muzică și voie bună, iar oaspeții s-au delectat cu un spectacol susținut de Școala de dans TOTAL și au admirat o expoziție de costume populare autentice, puse la dispoziție de Tinca Răcaru, președintele Asociației IA de la Malul Mării.

Fondurile strânse în cadrul târgului de toamnă vor fi utilizate pentru amenajarea grădinii școlii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *