Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

După o perioadă îndelungată în care nu a dorit să-și mai asume public meritele pentru investițiile care au schimbat la față municipiul Medgidia, primarul Valentin Vrabie a vorbit deschis în cadrul unei conferințe de presă despre problemele cu care s-a confruntat în ultimii trei ani: o acuzație de fals intelectual, care este pe cale să pună capăt sau pauză carierei în administrație a unuia dintre edilii celebri ai județului Constanța.

Mai întâi, Vrabie a devenit celebru pentru transformarea comunei Peștera în punct de interes al județului, atât pentru luminițele de Crăciun mai ceva ca la oraș, la care și constănțenii veneau în pelerinaj, dar și pentru investițiile în școli ultramoderne, biserici, drumuri, dar și proiecte cu caracter umanitar. Ne reamintim aici cum fiecare copil din Peștera a primit de 1 Iunie, în 2015 și 2014, câte o tabletă, respectiv câte o bicicletă. Pentru rețeta adminstrației de succes aplicată în comuna Peștera, locuitorii din Medgidia l-au ales în 2016 primarul lor.

Nu știu câți își mai aduc aminte cum arăta Medgidia pe vremea răposatului primar Marian Iordache, însă există diferențe de la cer la pământ. Își poți face o idee numai urmărind lista de investiții prezentată de Valentin Vrabie în cadrul conferinței de presă care a ținut loc și de bilanț al mandatelor sale, cel în curs de desfășurare fiind al doilea.

Cert este că decizia Curții de Apel Constanța de zilele trecute, care a decis să îl condamne la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost anterior condamnat cu executare de către un magistrat chiar din Medgidia, ar putea pune pe pauză evoluția municipiului din ultimii ani. Asta, bineînțeles, dacă nu se găsește un voinic mai destoinic prin Medgidia, care să schimbe și mai mult la față municipiul.

Dreptate sau vendetă, decizia instanței trebuie respectată

Oamenii vorbesc, și nu doar pe la colțuri, despre o vendetă a adversarilor primarului, însă până la demonstrarea acestor posibile fapte, legea este lege și trebuie pusă în aplicare. Izul de nedreptate care s-a făcut simțit în jurul întregii tevaturi i-a făcut pe angajații din primărie să izbucnească în lacrimi la conferința de presă, fapt care l-a emoționat și pe primar, care a lăcrimat la rândul său, povestindu-și periplul prin viață și prin meandrele administrației publice, care par să se fi încurcat pentru moment.

Primarul își continuă aventura în justiție și administrație

Valentin Vrabie și-a încheiat declarațiile în rugăciune și a precizat că, așa cum a luptat pentru proiectele orașului, va lupta în continuare să-și facă dreptate. Edilul nu exclude o cale extraordinară de atac la Înalta Curte și chiar la CEDO. În plus, pasiunea pentru administrație nu îl poate ține departe de proiectele aflate în derulare în Medgidia: chiar dacă viceprimarul Niculae Păun va prela atribuțiile de primar, după ce Prefectura Constanța va decide acest lucru ca urmare a soluției instanței, Valentin Vrabie rămâne consilier onorific la cererea vicelui Păun, ″fără bani‶, așa cum a precizat, adică fără salariu.

Lista investițiilor realizate de primarul Valentin Vrabie poate fi consultată aici:

Valentin Vrabie Investitii

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *