Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Cu emoție, aspirații și bucurie, așa au întâmpinat copiii din clasa pregătitoare începutul noului an școlar. Au spus ″La revedere!‶ grădiniței și și-au ocupat locurile în bănci.

Cinci clase pregătitoare au luat startul pe drumul cunoașterii și al învățării la Școala Gimnazială nr. 12 ″Bogdan Petriceicu Hasdeu‶ Constanța.

Festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024 a debutat cu Imnul național al României – o elevă din cadrul instituției de învățământ a cântat ″Deșteaptă-te, române!‶, iar apoi a urmat un ceremonial religios. Preotul prezent la eveniment i-a binecuvântat pe elevi și, alături de conducerea școlii, le-a urat un an școlar încununat de succese.

Rând pe rând școlarii au pornit încolonați către clase, iar cei mai mici dintre învățăcei – elevii claselor pregătitoare – au pășit cu emoție conduși de doamnele învățătoare care le vor îndruma pașii pentru următorii cinci ani.

Comunicare în limba română, matematică și explorarea mediului, dezvoltare personală, arte vizuale și abilități practice, muzică și mișcare, limba mlodernă (engleză), educație fizică și sport, religie – sunt disciplinele pe care cei mai mici dintre școlari le vor parcurge în acest an, cu un total de 19 ore pe săptămână.

″Cu îndrăzneală, în călătoria cunoașterii‶

″Fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem părinți, bunici sau profesori, sperăm ca această călătorie să fie una lină, firească, ușoară, cu multe împliniri și satisfacții. Pentru cei mai mici dintre școlari, emoțiile sunt extraordinare. Ei intră într-o lume nouă, o lume ce le deschide porțile cunoașterii. Împreună – dascăli, copii, părinți, să ne unim eforturile în folosul celor ce intră pe drumul cunoașterii, al descoperirilor și formării personalității! De azi suntem o echipă și vom călători pe același drum! Să pășim împreună cu îndrăzneală în această călătorie!‶, a transmis Valentina Taras, profesor învățământ primar al Clasei pregătitoare D, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 12 ″Bogdan Petriceicu Hasdeu‶ Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *