Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Momente de magie la vernisajul expoziției organizate la finalul Taberei Internaționale de Pictură ″Lucian Grigorescu‶ Medgidia. Pictorul turc Bahri Genç, renumit pentru ineditele sale portrete feminine, a oferit o reprezentație artistică insolită: artistul a imortalizat chipul unei fetițe, în stilul său abstract, cu ajutorul pensulelor sale de mari dimensiuni.

Demonstrația a durat circa 30 de minute, timp în care participanții la vernisaj au urmărit cu sufletul la gură geneza unei opere de artă. Artistul a schițat mai întâi în creion chipul modelului său, iar apoi i-a dat viață cu ajutorul culorilor și al pensulelor. Publicul a urmărit pas cu pas cum portretul capătă expresivitate, artistul reușind să capteze, să surprindă perfect starea și inocența modelului său. Bahri Genç a fost răsplătit cu aplauze din plin de către participanții la vernisaj, care au admirat cu această ocazie și tablourile celorlalți pictori prezenți la evenimentul de talie internațională. O parte dintre cele mai frumoase picturi realizate în atelierul taberei de la Medgidia vor rămâne în patrimoniul comunității locale.

Colecție impresionantă de tablouri

Vernisajul a adus în lumina reflectoarelor un număr de 28 de lucrări aparținând celor 14 pictori din România, Turcia, Cipru de Nord, Republica Moldova și Iraq. Artiștii Mircea Costea, Dan Cârjoi, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu, Adina Dogaru, Feridun Ișiman, Kenan Ozgur, Bahri Genç, Mihriban Mirap, Gabriela Luca, Fatima Al-Obaidi, Faten Al-Obaidi, Anda Tănasă și Olesea Enachi au fost răsplătiți cu flori și cadouri simbolice din partea administrației locale.

Prezentă la expoziție, prestigioasa Alice Dinculescu, critic de artă, a expus într-o manieră captivantă, o scurtă prezentare a artiștilor și a evoluției acestora în cadrul taberei, precum și o interpretare a operelor de artă realizate de ei.

Colecția de artă a municipiului Medgidia a atins, în acest moment, un număr total de peste 578 de lucrări.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *