Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Weekendul trecut, cernenii au petrecut cu mic, cu mare, de ziua comunei lor. La baza sportivă din localitate s-au reunit atât locuitorii satelor ce alcătuiesc unitatea administrativ-teritorilală, cât și fii ai satului reveniți din străinătate în perioada vacanței de vară.

Spectacolul a început după-amiază cu artiști locali și dansuri specifice etniilor conlocuitoare din Dobrogea. Grupurile ″Demetra‶, ″Nuferii Deltei‶, ″Meleaguri Dobrogene‶, ″Hora Maxinenilor‶, alături de Ansamblurile ″Katiușa‶, ″Pandora‶ și ″Tuna‶ au oferit publicului un regal de dansuri tradiționale. Cu această ocazie, cei prezenți au admirat frumusețea portului popular dobrogean, lipovenesc sau grecesc.

De la spectacol nu putea lipsi Ansamblul ″Altona‶, emblema comunității meglenoromâne din Cerna, care a întreținut atmosfera până târziu în noapte. Membrii grupului folcloric au încins hora, alături de participanți, la concertul lui Marian Cozma, artist a cărui familie este originară din satul Traian. În deschiderea concertului, a urcat pe scenă Cristian Cozma – fiul lui Marian Cozma – care, la doar opt ani, îi calcă pe urme tatălui. Carismatic și dezinvolt, Cristi a dat startul petrecerii și pentru cei mai mici invitați, strânși în fața scenei pentru a-i vedea mai bine pe artiști.

Din programul oferit de Marian Cozma și Taraful, care a durat două ore și jumătate, nu a lipsit melodia ″Dragă tată‶, care l-a consacrat pe artist, sau muzica machedonească, atât de îndrăgită de public.

La Ziua Comunei Cerna au mai urcat pe scenă Vali Vijelie, Grupul de chitariști ″Amicii‶, interpretele Ionelia Lefterică, Elena Nistor, Denisa Maria Tanur, Mihaela Stan, Mirela Lepădatu și Mara Glugă. Evenimentul a fost prezentat de vedetele Antena 1 Liviu și Andrei.

Până anul trecut, Ziua Comunei Cerna se sărbătorea pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului, sau, așa cum este cunoscută sărbătoarea în popor, de Sfânta Mărie Mică. Anul acesta, administrația locală, reprezentată de primarul Petre Șopu, a luat decizia ca Ziua Comunei să fie marcată pe 18 august, astfel încât și cernenii reveniți în perioada vacanței din străinătate, să se poată bucura de sărbătoare.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *