Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

În perioada 17-25 august 2023, Primăria municipiului Medgidia organizează cea de-a XIX-a ediție a tradiționalei Tabere Internaționale de Pictură ″Lucian Grigorescu‶.

Având drept principal scop îmbogățirea patrimoniului cultural local, evenimentul aduce laolaltă talentați artiști plastici locali, dar și din diverse colțuri ale lumii, pentru a reda în lucrările lor frumusețea tărâmurilor românești.

Evenimentul debutează joi, 17 august, ora 10.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură ″Ioan N. Roman‶, printr-un eveniment în cadrul căruia artiștii se vor întâlni cu reprezentanți ai administrației publice locale, ai presei județene, dar și cu iubitorii de artă din municipiu.

Iată cine sunt artiștii plastici prezenți în acest an la tabăra de pictură din Medgidia:

  • România: Adina Dogaru, Mircea Costea, Anda Tănasă, Eusebio Spînu, Dan Ion Cîrjoi, Gabriela Luca, Ioana Lavinia Streinu;
  • Republica Turcia: Mihriban Mirap, Bahri Genc și Kenan Ozgur;
  • Iraq: Fatimah Adil Jumaah Jumaah și Faten Farooq Mhmood Al Obaidi;
  • Republica Moldova: Olesea Enachi;
  • Rusia: Olga Getmanova;
  • Cipru de Nord: Feridun Isiman.

Programul artiștilor plastici va include o excursie de documentare pe vechi tărâmuri românești, urmată de realizarea unor lucrări pe pânză prin care să promoveze frumusețea zonei dobrogene.

Pasionații de artă din zonă sunt invitați să viziteze pictorii în atelierul de creație din incinta Hotelului ″Stadion‶, et. 3, în perioada 21-23 august, în intervalul orar 10.00-18.00.

Experiența artistică a talentaților pictori va culmina joi, 24 august, ora 16.00, cu un vernisaj deschis publicului larg, care se va desfășura în foaierul Cercului Militar Medgidia.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *