Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Primăria Medgidia informează că, în perioada 30 – 31 mai 2023, va desfășura cea de-a treia etapă a campaniei de dezinsecție în municipiu și zonele limitrofe.

În cadrul campaniei se vor desfășura activități de dezinsecție în vederea combaterii unor dăunători, ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi), precum și a insectelor precum țânțari, muște, dar și pentru stoparea larvelor. Se va acționa prin stropire/pulverizare/ceață termică pe domeniul public din municipiul Medgidia, în zonele cu vegetație abundentă, parcuri și spații verzi.

Dezinsecția se va efectua prin pulverizare de soluție lichidă cu utilaje portabile și de mare capacitate pentru dispersarea substanțelor pesticide de ingestie și contact pentru combaterea insectelor adulte. Substanțele se aplică în stare pulverizată, în strat grosier, sub formă de aerosoli.

Tratamentul se va efectua cu aparate pentru fumigații și atomizoare pentru combaterea insectelor adulte și protecția împotriva celor care pot apărea în spații deschise.

Potrivit reprezentanților Primăriei Medgidia, toate produsele sunt avizate de către Ministerul Sănătății și se găsesc în nomenclatorul substanțelor din profilaxia sanitar-umană din România.

Produsele utilizate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și nu produc un impact negativ asupra mediului, făcând parte din grupa III de toxicitate.

Deținătorii familiilor de albine de pe raza municipiului sunt rugați ca, în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine.

Etapa I a acțiunii de deratizare s-a desfășurat pe 13 aprilie, iar ce-a de-a doua în perioada 3-5 mai 2023, iar ambele au vizat întreg municipiul Medgidia.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *