Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Biblioteca Municipală Medgidia, Filiala Nord, membră a Rețelei de Centre Digitale din România, participă în perioada 17 aprilie – 7 mai la Campania ″Împreună în România digitală 2023‶.

 Campania este coordonată de Fundația EOS – Educating for an Open Society în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România împreună cu o comunitate activă de centre digitale, biblioteci publice, școli și alte organizații și instituții dedicate alfabetizării digitale în România.

Evenimentul se desfășoară în cadrul All Digital Weeks – o campanie anuală de promovare a competențelor digitale inițiată la nivel european de către organizația All Digital.

Prin intermediul campaniei, Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord își propune să organizeze în mod creativ activități de incluziune digitală pentru membrii comunității în sensul conștientizării resurselor și modalităților mai eficiente de utilizare a tehnologiei în diferite situații personale sau profesionale.

Instruiți pentru utilizarea cu folos a tehnologiei

Printre aceste deprinderi de utilizare a tehnologiei se numără cunoștințele minime pentru angajare în diverse job-uri – mai ales că multe necesită competențe de operare pe calculator (word, excel, email etc) – navigare pe internet în siguranță, folosire în siguranță a rețelelor social, identificarea și evitarea știrilor false, plata facturilor de utilități fără a se mai deplasa și fără a sta la cozi sau crearea de conturi la furnizorii de utilități sau de servicii, introducerea indexurilor de consum online, vizualizarea de facturi online. De asemenea, cei interesați mai pot fi instruiți și cu privirea la plata impozitelor și taxelor, a ratelor la bănci, utilizarea unei aplicații de internet banking, efectuarea de cumpărături online, comunicarea rapidă audio/video cu rudele de la distanță sau depunerea de cereri online către autoritati, fără deplasare.

Pentru a marca importanța educației și incluziunii digitale în România, Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord derulează activitățile din Campania ″Împreună în România digitală 2023‶ în parteneriat cu Asociația Bibliovoluntarii și cu instituțiile de învățământ din localitate. Așadar, toți cei care își doresc să se alăture campaniei digitale sunt așteptați la bibliotecă.

Contact: Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord, B-dul Independenței, nr 5, Medgidia.

https://www.facebook.com/BIBLIOTECANORD/

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *