Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Aleșii locali din Medgidia s-au întrunit în ședință și au aprobat cele 17 proiecte de hotărâre, aflate pe ordinea de zi.

Consilierii locali au aprobat numărul maxim de posturi de asistenți personali ai persoanelor cu handicap grav, pentru anul 2023 și au suplimentat numărul de burse pentru anul școlar 2022-2023, care se vor acorda elevilor din unitățile de învățământ din municipiul Medgidia.

De asemenea, au fost nominalizați doi consilieri locali care vor avea calitatea de evaluatori în cadrul comisiei de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general al municipiului Medgidia. Aleșii locali au analizat și au admis îndreptarea erorilor materiale strecurate în cuprinsul Regulamentului de Organizare și Funcționare al Poliției Locale a municipiului Medgidia și a erorii materiale strecurată în cuprinsul H.C.L. nr. 224/2022 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, precum și a taxelor speciale, pentru anul 2023, aplicabile la nivelul municipiului Medgidia.

Totodată, forul municipal a aprobat vânzarea prin licitație publică a imobilelor terenuri intravilane în suprafață de 672 mp, 607 mp, 39 mp și 80 mp, identificate cu numerele cadastrale 110918, 110872, 106018, 106738 și 110800, situate în mun. Medgidia, jud. Constanța, str. Aleea Poporului, nr. 4; str. Vîlcelelor, nr. 4, Lot 1; str. Poporului, nr. 1B bis; str. Poporului, nr. 2 BIS E și str. Vîlcelelor, nr. 3.

S-a finalizat reabilitarea drumurilor din Valea Dacilor și Remus Opreanu

Votul majoritar al consilierilor locali a asigurat numirea unui reprezentant al Consiliului Local Medgidia, precum și a unui membru supleant, în Consiliul de administrație al Spitalului Municipal Medgidia.

Un alt proiect de hotărâre aprobat a fost cel referitor la schimbul unor spații de locuit în regim de închiriere pentru tineri, spații construite de Agenția Națională pentru Locuințe.

Consilierii municipali au aprobat și actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiție ″Reabilitare, modernizare infrastructură rutieră satele Valea Dacilor și Remus Opreanu‶, ca urmare a alocării fondurilor prin PNI Anghel Saligny și a încheierii contractelor de lucrări.

De asemenea a fost aprobată rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia.

Medgidia, parte din Consorțiul regional ″Tehno-Dobrogea‶

Un al proiect de hotărâre ce a întrunit votul consilierilor a fost cel privind atestarea apartenenței la domeniul privat al municipiului Medgidia a unor imobile situate pe teritoriul UAT Medgidia.

În cadrul ședinței, consilierii și-au exprimat acordul pentru ca municipiul Medgidia să facă parte din Consorțiul regional pentru învățământ dual preuniversitar și universitar ″Tehno-Dobrogea‶ și să participe la elaborarea și implementarea proiectului Dezvoltarea și dotarea campusului profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar ″Ovidius Engineering Hub‶ al Consorțiului regional ″Tehno-Dobrogea‶.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *