Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Într-o zi de iarnă călduroasă, la 10 grade Celsius, în care gerul Bobotezei a lipsit cu desăvârșire, locuitorii din Medgidia s-au strâns cu mic, cu mare pe faleza Canalului Dunăre-Marea Neagră pentru a lua parte la ceremonialul de sfințire a Aghiazmei Mari.

La festivitatea organizată de Primăria municipiului Medgidia, în colaborare cu Protoieria Medgidia, au participat sute de credincioși, care au urmărit, ca în fiecare an, ritualul de sfințire a apelor și aducerea la mal a Sfintei Cruci.

Un sobor de preoți, în frunte cu preotul Petrică Ciobanu, protopopul Protoieriei Medgidia, a săvârșit ritualul de sfințire a Aghiazmei Mari. Preoții s-au rugat pentru sfințirea apelor, ca simbol al spălării de păcate. A urmat momentul mult așteptat când preotul Nicușor Enciu a aruncat  Sfânta Cruce în apă. Șapte tineri curajoși au sărit în apele Canalului Dunăre-Marea Neagră pentru a o recupera. Andrei Imbrea Bosâncu, în vârstă de 39 de ani, din București, a ajuns primul la cruce și a adus-o la mal. Bărbatul, care a mai sărit după cruce și anul trecut, în apele mării, la Constanța, a fost recompensat de Primăria Medgidia cu un premiu de 2.000 lei. Datina spune că cel care va ajunge primul la cruce și va ieși cu ea din apă va fi sănătos tot anul și binecuvântat.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *