Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Administrația locală a comunei Turcoaia va depune spre finanțare mai multe proiecte al căror obiectiv central îl reprezintă grija pentru mediul înconjurător.

Autoritatea locală va înființa un centru de colectare a deșeurilor menajere. Proiectul, ce va fi finanțat prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), va consta în amenajarea unei platforme cu o suprafață de 2.420 metri pătrați și achiziționarea de dotări printre care o presă pentru deșeuri și containere pentru colectarea selectivă. ″Vom pune accentul și pe colectarea molozului rezultat din construcții, așa încât să nu mai fie aruncat la întâmplare. Resturile vegetale vor fi transformate în îngrășământ‶, ne-a declarat primarul comunei Turcoaia, Năstase Sandu.

Potrivit edilului, valoarea proiectului este de 778.720 euro fără TVA. Stația de sortare și colectare a deșeurilor va fi amplasată la ieșirea din Turcoaia spre Pecineaga.

Parc fotovoltaic

Un al proiect prioritar prevede amenajarea unui parc de panouri fotovoltaice care să producă energie pentru consumul public. Astfel, se va asigura energia electrică necesară pentru primărie, școală, cămin cultural și iluminat public. Investiția va fi depusă spre finanțare prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare). De asemenea, primarul intenționează să doteze toate instituțiile publice cu pompe geotermale – o altă modalitate de diminuare a facturii la energie.

Primăria Turcoaia va face demersurile necesare și pentru realizarea a două stații de încărcare pentru mașini electrice. ″Și noi luăm în calcul să achiziționăm o mașină electrică la primărie‶, a adăugat primarul Năstase Sandu.

Share:

2 Comments

  • Sebastian, decembrie 22, 2022 @ 7:04 am Reply

    Sunt sigur ca va face primarul este un om harnic si ambițios, problema este sa nu fie incurcat politic, trebuie sa fie susținut de cerateni, felicitări Lili, toate gândurile bune din Occident

  • Sebastian, decembrie 22, 2022 @ 7:05 am Reply

    Sunt sigur ca va face primarul este un om harnic si ambițios, problema este sa nu fie incurcat politic, trebuie sa fie susținut de cetățeni ateni, felicitări Lili, toate gândurile bune din Occident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *