Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

A luat-o lumea razna. Complet. Iar dacă nu, o fi ceva în neregulă de partea astălaltă a gardului. Citesc undeva că o “divă” de pe la noi și-a petrecut Crăciunul în sughițuri după ce a fost nevoită să facă o cale întoarsă de la avionul ce urma să o transporte în Dubai, cu efectele personale – bărbatul și copiii. Practic, de trei zile încoace, salata beouf nu-i mai place, gura nu-i mai tace, că a pierdut frumusețe de escapadă în Emirate.

Așa zice chiar ea în postarea de pe Instagram. Că degeaba pleci sau vrei să pleci peste graniță dacă lumea nu află. Dacă nu arăți lumii cum și cât te distrezi, ce și cum mănânci, unde și cât de bine te cazezi, cât și pe ce cheltui banii pe care îi faci chiar și din aruncatul altora cu privirea pe paginile tale de (chipurile) socializare. Încordarea de pe Instagram are parte de prosternare din partea admiratorilor cu atât mai mult cu cât femeia pleacă mereu cu droaia de copii după ea (mie mi-e greu sau chiar imposibil să plec cu unul!). Nu cu unul sau cu doi, cum era până acum, ci cu trei, se pare. Dintre care unul de abia șase luni. Cauza neajunsului este că pașaportul unuia dintre micuți este pe care să expire, neîndeplinind condițiile de ședere în Dubai. Adio, deci, viață ca-n Rai pentru diva mioritică!

Dar toată această fugăreală post-lehuzie după și prin vacanțe exotice nu este un caz izolat. Și nu este întâmplătoare. Mama-vedetă-influenceriță este la concurență cu alte două prietene, aeropurtate acum, de sărbători, prin Tailanda, după ce au dat o tură și prin Laponia în întâmpinarea lui Moș Crăciun. Sau mai bine zis în împiedicarea lui. Pentru că era cât pe ce ca Moșul să se împiedice de românii noștri, cazați chiar în pragul ușii lui, sub frumusețe de auroră boreală (am văzut pozele pe Instagram 🙂 ), și să lase astfel fără cadouri o lume întreagă!

Dar cei mai mari eroi din familiile acestor așa-zise dive – prietene, chipurile, dar în realitate aflate la mare concurență pentru contracte babane de publicitate – sunt, nu copiii, așa cum am fi tentați să credem în primă fază, ci soții. Ei sunt cu adevărat victimele acestor wondermamas. Ei îndură cu stoicism vânarea de oferte last minute de către globe-trotter-ele cu care s-au unit la bine și la greu.

Unul apare în poze din ce în ce mai palid și mai tras la față, vlăguit vizibil de calitatea de #fatherofthree, implicit de efectul de #motherofthree asupra lui, iar altul pozează de parcă ar fi strâns cu ușa. Nici cel mai scump obiectiv foto nu poate să-i detecteze o fluturare de zâmbet. ″Să tacă!‶, ar zice ele imediat. ″Să tacă și să stea la pozat. Că nu aduce el banii în casă!‶.

Diva ofuscată, scârbită de mâncarea tradițională, are deja trei copii. A doua dintre ele tocmai a anunțat că va fi #motherofthree, iar cea de-a treia urmează, probabil, să egaleze și ea. Oricum, le-a întrecut chiar și așa pe celelalte pentru că s-a gândit să le facă deja adrese de e-mail celor doi copii, dintre care unul bebeluș, unde le trimite impresii din călătoriile pe care le fac împreună. Un fel de jurnal duios de mamă plimbăreață, care dă veșnic slavă Brand-urilor, pentru vacanțele pe care le furnizează familiei, familie pe care o înghesuie pe vrute, mai pe nevrute în fotografii aducătoare de popularitate online.

Urmărim, în continuare, Instagramul, ca să aflăm care e cea mai mamă dintre ele, cea mai femeie, cea mai plimbată, cea mai iubită, cea mai susținută, cea mai vedetă și cea mai bine plătită. Noi, restul mamelor fără prea mult Instragram, ne întoarcem la al nostru/ ai noștri copii, că avem treabă, saleți de făcut, cozonaci de frământat, sarmale de înfășurat, scame de aspirat, rufe de spălat, lenjerii de călcat, de la noi de lăsat și mai puțin de comentat. Iar femeile care nu sunt mame sau nici nu au de gând să fie, de trăit frumos și așa, în continuare.

P.S. Ca să pot edita aceste gânduri, mi-am dat jos mileul de pe laptop. Mileu pe care l-am primit în dar de Crăciun. Laptop pe care se așternuse praful pentru că am avut alte preocupări. Casnice etc.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *