Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Vești bune pentru locuitorii municipiului Medgidia. În urma eforturilor depuse de reprezentanții autorităţilor locale, Spitalul Municipal Medgidia a pus în funcțiune primul computer tomograf din istoria instituției medicale.

Potrivit oficialilor, echipamentul de ultimă generație ușurează munca medicilor și elimină disconfortul creat de transportul către Spitalul Județean de Urgență Constanța, necesar de fiecare dată când un pacient avea nevoie de investigații imagistice performante.

″Niciodată nu cred că a avut spitalul tomograf propriu, ci doar printr-un parteneriat. Iată că, după îndelungi lupte cu instituțiile care autorizează aceste aparate, suntem în sfârșit în faza în care putem să executăm investigații de înaltă performanță cu acest aparat. Asta presupune că vom face tot ce ne stă în putință să scurtăm sau să limităm drumurile către Constanța pentru aceste investigații. Pentru moment, computerul tomograf se adresează strict pacienților internați în spital, până când vom demara procedurile și în ambulatoriul de specialitate‶, a declarat dr. Dorel Oprea, managerul Spitalului Municipal Medgidia.

Diagnosticare rapidă, iradiere scăzută

Specialiștii spun că noul computer tomograf este o importantă componentă imagistică de diagnosticare, complet atraumatică și crește șansele la un tratament cât mai eficient pentru pacienții internați în Spitalul Municipal Medgidia.

″Este un computer tomograf multislice ale cărui avantaje constau în viteza rapidă de scanare, în beneficiul pacienților. Un alt avantaj îl reprezintă doza de iradiere scăzută. Este un aparat performant, care asigură imagini clare, pe care medicii radiologi le pot interpreta cu ușurință, fiind în sprijinul pacienților care ajung aici cu diferite patologii și care necesită explorări suplimentare.‶, a precizat dr. Luiza Tiliuță, medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală.

Primăria anunță că odată cu finalizarea documentațiilor și autorizărilor necesare, în incinta policlinicii vor fi puse în funcțiune un echipament de rezonanță magnetică și încă un computer tomograf. Acestea vor deservi populația arondată, în regim ambulatoriu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *