Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Proiectul ″Bibliotecile ca hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate‶ implementat de Fundația ″Noi Orizonturi‶ și Asociația ″Comunitățile Viitorului‶, derulat la Medgidia cu sprijinul financiar al Comitetului Internațional de Salvare, a ajuns la final.

Manifestarea culturală a fost derulată la Biblioteca municipală Medgidia, în perioada 1 noiembrie 2022 – 30 iunie 2023, dar și în alte șapte biblioteci din țară.

Evenimentul de încheiere a proiectului, în cadrul căruia li s-au înmânat diplome participanților, a avut loc joi, 22 iunie, începând cu ora 17.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură ″I. N. Roman‶ din Medgidia.

Prin intermediul acestui proiect au fost organizate și s-au desfășurat diverse activități: Club de robotică și coding, Club de inițiativă comunitară pentru adolescenți IMPACT, Curs de limbă română pentru refugiați și alți cetățeni străini precum și diferite ateliere pentru copii.

Obiectivele acestui proiect au fost: dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor și a celor lingvistice pentru refugiați și alți cetățeni străini, dezvoltarea abilităților de voluntariat pentru adolescenți, amenajarea spațiului bibliotecii, cu un buget de 1.500 de dolari și utilizarea bibliotecii ca hub de către refugiați și comunitate.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *