Ziar editat de SC VLP Media Crew SRL
© 2021 Salut, Dobrogea! - Ziar de informare și atitudine

Contact:

Director: Manuela LUNGU-MOLDOVEANU

Ziua Eroilor este marcată în fiecare an cu prilejul sărbătorii Înălțării Domnului. În această zi cu dublă semnificație, la Medgidia au avut loc ceremoniale de cinstire a memoriei celor care au luptat și s-au jertfit pentru patrie.

Evenimentul organizat la Monumentul Eroilor din localitate a debutat cu intonarea imnului de stat ″Deșteaptă-te, române!‶, urmat de o slujbă religioasă de pomenire a celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei.

Reprezentantul Garnizoanei Medgidia, lt. col. Ion Ilie, a susținut o alocuțiune despre însemnătatea zilei celebrate în toate unitățile militare din țară, despre sacrificiul eroilor căzuți sau răniți în luptă, dar și despre importanța misiunilor militare din prezent. ″Faptele lor au rămas adevărate simboluri ale abnegației, curajului și simțului datoriei. Prin sacrificiul lor servesc drept modele de urmat pentru tinerele generații lăsând în urmă o lecție a dăruirii de sine pentru un ideal suprem, acela de a-și servi patria. Ne exprimăm astfel, astăzi, întreaga prețuire și respectul pentru toți cei care, prin jertfa supremă, au apărat libertatea, integritatea, demitatea țării și a poporului român. Ei sunt eroii care au luptat în marile bătălii ale istoriei României. De asemenea, îi onorăm pe cei răniți sau căzuți la datorie în teatrele de operații în care armata română este angrenată alături de aliații din cadrul NATO, dar și pe cei care participă la misiunile dificile coordonate de UE, OSCE și ONU, în regiuni ale lumii cu potențial ridicat de risc. Lor le datorăm nu numai trecutul acestui neam cu care ne mândrim, dar și aprecierea de care România se bucură astăzi în rândul partenerilor externi‶, a declarat lt. col. Ion Ilie.

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor. Rând pe rând, și-au adus omagiul față de sacrificiul eroilor reprezentanți ai autorităților locale, ai formațiunilor politice și asociații ale militarilor în rezervă și în retragere.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *